sâmbătă, 13 aprilie , 2024

Grevă generală la Prefectura Vaslui

Angajații Prefecturii Vaslui își vor suspenda activitatea. Greva de astăzi va fi declanșată la nivelul prefecturilor din întreaga țară. Doleanța principală a funcționarilor publici este legată de salarizarea foarte  mică, comparativ cu alte funcții publice.

O altă nemulțumire vizează trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcțiilor teritoriale în cea a funcțiilor de statLa nivel național, 1.800 de salariaţi vor înceta lucrul.

În prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

„Începând cu anul 2017, anul adoptării Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, toate categoriile de salariați au beneficiat de majorări salariale. Amintim aici cu titlu de exemplu: ANAF (agenții județene și vămi), OCPI, OPC, APIA, AFIR etc., acestea fiind asimilate funcțiilor de stat. Instituția prefectului din instituția numărul 1 a ajuns cenusăreasa administrației publice. Cât să mai suportăm umilința de a fi plătit la nivelul unui muncitor de la o primărie de comună?! De asemenea, solicităm ca instituțiile prefectului să fie reașezate în locul și rolul ce i se cuvin.

Constituția României prevedere că prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local şi conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale. În cazul în care revendicările noastre nu vor fi soluționate vom continua greva și a doua zi și a treia zi și a patra zi, până când vor fi soluționate”, susțin greviștii din Sindicatul „Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.

Vezi si

Au început înscrierile pentru observatori la alegerile locale și europarlamentare

Persoanele care doresc să se înscrie ca observatori la alegerile locale și europarlamentare din 9 …