Greva magistratilor si martorii dispãruti tin în loc dosarul doctoritelor de la Ginecologie

Lipsa martorilor din dosar dar si greva magistratilor declansatã de anularea pensiilor speciale amânã sedintele din dosarul doctoritelor acuzate de luare de mitã. Astfel, dupã douã amânãri consecutive datorate absentelor martorilor, sãptãmâna trecutã dosarul a suferit o nouã amânare datoratã, de data aceasta, grevei magistratilor. În primã instantã, magistratii Tribunalului Vaslui s-au arãtat nemilosi si au decis condamnarea doctoritelor Botez si Andrei la câte 4 ani si 8 luni de închisoare în regim de detentie si, pentru o perioadã de 5 ani dupã ispãsirea pedepsei, le-a fost interzis sã îsi mai exercite profesia. De asemenea, cele douã doctorite au primit câte 30.000 de lei amendã penalã, echivalentul a 200 de zile de închisoare. Pentru efectuarea de avorturi ilegale, acestea au primit încã o amendã penalã de 62.500 de lei, fiecare, echivalentã cu 250 de zile de închisoare. Cu o pedeapsã mai usoarã a scãpat medicul Adrian Tãnãsescu. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare si o amendã penalã de 18.000 de lei.

botez andrei ginecologie vaslui proces

Condamnati deja, în primã instantã, la închisoare cu executare, medicii penali de la Spitalul Judetean Vaslui, Adrian Tãnãsescu, Simona Botez si Doina Andrei, se bucurã încã de libertate. Si asta pentru cã judecarea apelului la Curtea de Apel Iasi bate pasul pe loc. Astfel, dupã douã amânãri consecutive datorate absentei martorilor, o nouã îmânare a dosarului vine din cauza grevei magistratilor, nemultumiti de anularea pensiilor speciale. De reamintit este faptul cã, în primã instantã, magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea doctoritelor Botez si Andrei la câte 4 ani si 8 luni de închisoare în regim de detentie si, pentru o perioadã de 5 ani dupã ispãsirea pedepsei, le-a fost interzis sã îsi mai exercite profesia. De asemenea, cele douã doctorite au primit câte 30.000 de lei amendã penalã, echivalentul a 200 de zile de închisoare. Pentru efectuarea de avorturi ilegale, acestea au primit încã o amendã penalã de 62.500 de lei, fiecare, echivalentã cu 250 de zile de închisoare. Cu o pedeapsã mai usoarã a scãpat medicul Adrian Tãnãsescu. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare si o amendã penalã de 18.000 de le. Cei trei medici din cadrul sectiei Obstetricã-Ginecologie a Spitalului Judetean Vaslui au ajuns în atentia oamenilor legii dupã ce au fost acuzati de luare de mitã. În urma flagrantului organizat pe data de 9 februarie 2015, Simona Botez a fost prinsã dupã ce a primit 1.500 lei de la un investigator sub acoperire. Doina Andrei a fost trimisã în judecatã, dupã ce a fost acuzatã de sãvârsirea de 25 de infractiuni de luare de mitã, patru infractiuni de fals intelectual si o infractiune de sustragere de înscrisuri. La rândul sãu, medicul Simona Botez a fost acuzatã de comiterea a 14 infractiuni de luare de mitã si patru infractiuni de fals intelectual. Cel de-al treilea medic inculpat, Adrian Tãnãsescu, a fost acuzat de sãvârsirea a zece infractiuni de luare de mitã.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/greva-magistratilor-si-martorii-disparuti-tin-in-loc-dosarul-doctoritelor-de-la-ginecologie

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …