Hotărăște Pentru Viitor: Campania de informare a părinților despre vaccinarea anti-HPV vine în județul Vaslui

În luna iunie 2023, Asociația Mame pentru Mame, Fundația Renașterea și Asociația SAMAS se unesc pentru a lansa prima campanie națională de promovare a programului de vaccinare anti-HPV în Suceava (Gură Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei), Botoșani(Dorohoi, Flamanzi, Dărâbani), Neamț ( Român, Târgu Neamț, Bicaz) și Vaslui ( Bârlad, Negrești, Huși).

Scopul acestei campanii este de a informa părinții de fete din aceste județe despre importanța vaccinării împotriva HPV și de a-i ajuta să ia decizia corectă privind sănătatea adolescenților lor.

Cancerul de col uterin este una dintre cele mai grave afecțiuni care afectează femeile din România, iar vaccinarea anti-HPV este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a acestei boli. Cu toate acestea, cifrele arată că România trebuie să facă mai mult pentru a salva cele aproape 4000 de femei care își pierd viața anual din pricina acestui cancer nemilos.

În cadrul campaniei Hotărăște pentru Viitor, părinții de fete din Suceava, Botoșani, Neamț și Vaslui vor fi informați că Ministerul Sănătății a prelungit categoria de vârstă acoperită de programul național pentru a cuprinde fetele până la 18 ani și că pot solicita medicului de familie acest vaccin gratuit pentru fiicele lor înainte de împlinirea vârstei de 19 ani, pentru a beneficia de gratuitate 100% pentru toată schema de vaccinare.

Organizațiile implicate în această campanie vor organiza întâlniri dedicate părinților, unde aceștia vor primi toate informațiile necesare pentru a-și proteja copiii împotriva HPV. De asemenea, vor fi afișate panouri informative în comunitate și se va desfășura o campanie la stațiile de radio locale.

Ana Măița, Președinte Asociației Mame pentru Mame, subliniază importanța vaccinării împotriva HPV: “Cea mai fierbinte dorința a oricărei mame este să își protejeze copilul de suferință. Această grijă este permanentă, din momentul în care devii mama, și te însoțește mereu chiar dacă copiii au crescut și sunt adulți la rândul lor. Câteodată, pentru a ne proteja copiii în anii lor de maturitate trebuie să luăm decizii importante pe când ei sunt încă mici. Din fericire, în ceea ce privește protecția de cancere cauzate de HPV, decizia e simplă pentru că avem un vaccin sigur, eficient și gratuit. Prin vaccinarea fetelor începând cu vârstă de 11 ani le protejăm pe toată durata vieții lor viitoare, când vor crește mari. De aceea este o decizie importantă și vrem că toate mamele din România să primească toate informațiile corecte de care au nevoie că să își vaccineze, fără întârziere și fără teamă, fetele împotriva HPV.’’

Campania Hotărăște pentru Viitor este un pas important în lupta împotriva cancerului de col uterin și în promovarea sănătății femeilor din România. Prin informarea și educarea părinților, sperăm să putem salva viețile multor femei și să le oferim o șansă mai mare la un viitor sănătos și fericit.

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …

Comments are closed.