duminică, 3 decembrie , 2023

Vasluienii și bârlădenii, pregătiți pentru Raidul automobilistic „Stefan cel Mare”

23 de vehicule istorice vor participa la noua ediție a Raidului automobilistic „Ștefan cel Mare”, care va avea loc la finalul acestei săptămâni.

Evenimentul va avea loc pe traseul Vaslui-Podul Înalt-Bârlad-Mănăstirea Florești și va promova o serie de obiective turistice din județ, printre care casa în care a locuit poetul bârlădean Cezar Ivănescu, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, Curtile Domnești și Parcul Copou.

Organizat de Retromobil Club România – Filiala Vaslui și autoritatea națională FIVA (Federatia Internatională a Vehiculelor Istorice), Raidul „Ștefan cel Mare” va aduce în fața publicului vasluian și bârlădean autovehicule vechi de peste 50 de ani, mărci precum Dacia, Oltcit, Ford, Volkswagen, Mercedes și BMW.

Sâmbătă, 10 iunie, vehiculele istorice se vor deplasa la Bârlad via Podul Înalt, unde vor fi expuse în fața Pavilionului Expozițional Marcel Guguianu în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului. Membrii echipajelor vor vizita municipiul Bârlad, printre care și casa în care a locuit poetul bârlădean Cezar Ivănescu. Apoi, în aceeași zi, echipajele vor pleca spre Mănăstirea Florești, singura mănăstire construită în stil neogotic din România. După ce vor face un tur ghidat, se vor întoarce în Vaslui, unde vehiculele vor fi expuse în Piața Civică până duminică ora 14:00. Se vor organiza vizite la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, Curtile Domnești și Parcul Copou.

Asociația „Retromobil Club România” este asociația națională a deținătorilor și restauratorilor de vehicule istorice, care are ca scop promovarea și încurajarea conservării, restaurării și utilizării vehiculelor istorice în condiții istorice și tehnice corecte. Raidul automobilistic „Ștefan cel Mare” este un eveniment important pentru promovarea turismului în județul Vaslui și pentru pasionații de mașini istorice.

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.