sâmbătă, 13 iulie , 2024

I-a stâlcit capul cu parul propriului fiu, după ce acum trei ani băiatul l-a salvat de la moarte!

Întorsătură tragică în cazul copilului din Satul Nou, comuna Pochidia, care în urmă cu trei ani își salva tatăl din ștreang! Iată că, după ce Ionuț, în vârstă de 15 ani atunci, s-a așezat cu propriul trup sub picioarele părintelui care se spânzurase, salvându-l în ultima clipă de la o moarte iminentă, a ajuns el însuși la un pas de moarte. Chiar tatăl său, spun martorii oculari, l-ar fi lovit pe Ionuț cu parul în cap, din greșeală, după ce s-a luat la ceartă cu un consătean. În învălmășeala creată, Maricel Mihăilă, în vârstă de 45 de ani, în loc să îl lovească pe cel cu care avea disputa, l-a lovit pe bietul Ionuț atât de puternic încât medicii au considerat că băiatul este în comă de gradul IV și au chemat un elicopter SMURD ca să-l transporte la spitalul din Galați.

elicopter-SMURD

Din păcate, prognosticul medicilor gălățeni este unul extrem de rezervat. Anchetatorii au o misiune dificilă în a stabili dacă, cu adevărat, tatăl este cel care l-a lovit pe băiat sau Costel Breșcanu, de 64 de ani, persoana cu care tatăl se certa. Dosarul penal întocmit a ajuns pe masa procurorilor criminaliști, infracțiunea fiind de „tentativă la infracțiunea de omor”.

Destinul tânărului Ionuț Mihăilă, din comuna Pochidia, care zace acum pe patul de spital, la ATI Reanimare la Spitalul Județean „Sfântul Andrei” din Galați, este unul de poveste! Dar nu o pveste fericită, ci una tragică, deoarece Ionuț are șanse minime de supraviețuire, după ce pe 15 iunie a primit, se pare chiar de la tatăl său, un par în cap, în timpul unei încăierări cu o rudă de-a familiei sale, mai precis cu fratele bunicului său! Destinul lui Ionuț, cioban la stâna familiei, este tragic pentru că acum 3 ani, pe 30 aprilie 2017, el și-a salvat tatăl, pe Maricel Mihăilă de la moarte! În acea zi, tatăl său, care era deprimat, fiind părăsit de soție și de trei dintre cei patru copii ai lor, a decis să se spânzure! Și-a pus în aplicare planul, dar fiul său, care avea aproape 15  ani atunci, l-a urmărit și a văzut când tatăl său  și-a pus ștreangul de gât și a aruncat scaunul de sub picioare  ca să se atârne! În acele momente s-a băgat imediat sub picioarele tatălui, astfel că acesta avea acum picioarele pe trupul firav al copilului! Disperat, Ionuț a sunat pe șeful de post de atunci al comunei Pochidia, agentul principal Ștefan Partene și i-a strigat în telefon <<Veniți repede că tata se omoară! Și-a pregătit funia și un scaun și vrea să se spânzure, pe mine nu mă ascultă, salvați-l pe tata!!>>, a strigat plângând copilul. Agentul Ștefan Partene a venit într-un suflet, cu mașina de serviciu la casa lui Maricel Mihăilă și a găsit pe copil disperat, ținându-l de picioare pe tatăl său, care se atârnase în ștreang, aruncase scaunul de sub el, dar copilul s-a așezat sub tatăl său și îl ținea în sus să nu atârne ca să nu moară. Copilul era epuizat de efort și plâns, iar șeful de post a reușit, în ultima clipă, să-i taie sfoara de care atârna Maricel Mihăilă și să-l salveze! Agentul de poliție a fost decorat de MAI pentru fapta sa, dar pe Ionuț avea să-l „decoreze”, posibil  tatăl său, trei ani mai târziu, cu un par în cap… din greșeală!

Pe Ionuț, doar Dumnezeu îl mai poate salva!

Din nefericire, pe 15 iunie, parul primit în cap de Ionuț, a fost unul care, după cum spun medicii, l-a adus aproape în pragul morții! Ionuț Mihăilă a fost transportat cu elicopterul la Galați, la Spitalul Județean, unde pe 15 iunie a fost operat, el fiind acum în stare critică, la ATI Reanimare. Medicii sunt extrem de sceptici privind șansele lui de supraviețuire! ~ntre timp, tatăl său, Maricel Mihăilă de 45 de ani și fratele socrului său, Costel Breșcanu, de 64 de ani, care au ajuns la poliție la Bârlad, pe 15 iunie, pentru cercetări, așteaptă acum la Pochidia, să fie anchetați de procurorii criminaliști. „Dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, fapta comisă fiind încadrată la infracțiunea de <<tentativă la infracțiunea de omor>>, faptă ce este cercetată de procurorii criminaliști”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Pentru Ionuț se roagă acum tot satul, ca să fie salvat! Mama acestuia este la căpătâiul său și așteaptă o minune!

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/exclusiv-i-a-stalcit-capul-cu-parul-propriului-fiu-dupa-ce-acum-trei-ani-baiatul-l-a-salvat-de-la-moarte-2

CITIȚI ȘI: http://www.vremeanoua.ro/seful-de-post-a-scos-un-om-din-streang-in-ultima-clipa

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …