sâmbătă, 25 martie , 2023

În „Săptămâna verde”, preșcolarii și elevii vor derula activități de protejare a mediului

Din acest an școlar, preșcolarii și elevii, coordonați de educatoare, învățătoare și profesori, vor putea desfășura mai multe tipuri de activități educative menite să contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului. Acestea vor fi organizate în cadrul Programului „Săptămâna verde”, ce a fost reglementat prin ordin de ministru.

Pe data de 2 februarie, ministrul Educației, Ligia Deca, a emis Ordinul nr. 3.629/2023 privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului „Săptămâna verde”, normativul fiind deja publicat în Monitorul Oficial nr. 102 din 6 februarie 2023. Potrivit acestuia, Programul „Săptămâna verde” este un program naţional, în acord cu prevederile raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, ale Strategiei naţionale privind educaţia pentru mediu şi schimbări climatice 2023-2030, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 59/2023, și ale Strategiei naţionale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 877/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește mai mult: https://www.monitoruldevaslui.ro/2023/02/in-saptamana-verde-prescolarii-si-elevii-vor-derula-activitati-de-protejare-a-mediului/

Vezi si

Stirile Smile FM 24 MARTIE 2023 | AUDIO

Stirile zilei prezentate de Sorin Popliuc la Smile FM @smilefmromania www.smilefm.ro