sâmbătă, 18 septembrie , 2021

În sfârșit, directorii școlari sunt chemați să dea concurs!

La aproape cinci ani de la precedentul concurs, Ministerul Educației organizează, în sfârșit, un nou concurs pentru ocuparea fotoliilor de director și director adjunct din unitățile școlare. La nivelul județului Vaslui, vorbim despre mai mult de 190 de posturi de conducere în grădinițele, școlile și liceele din urban și rural. Noii directori vor „intra în pâine” pe 10 ianuarie 2022.

În Monitorul Oficial nr. 848 din 6 septembrie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 5.195 din 3 septembrie 2021 privind modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului Educației nr. 4.597 din 6 august 2021 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Pentru funcțiile de conducere vacante în grădinițe, școli și licee se pot înscrie doar profesorii care au studii universitare cu diplomă de licență sau atestat de echivalare; sunt titulari, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, trebuie să aibă o vechime de minimum 5 ani și calificativul „Foarte bine” la evaluarea anuală din ultimii doi ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere. Totodată, aspiranții nu trebuie să fi fost sancționați disciplinari în ultimii doi ani școlari ori să fi fost condamnați penal și nici să fi fost lucrători ori colaboratori ai Securității.

Odată îndeplinite toate condițiile impuse de Metodologie, doritorii se pot înscrie între 15 – 26 septembrie, urmând ca, între 27 – 29 septembrie, să fie verificate dosarele depuse. Pe 30 septembrie se va afișa lista cu candidații admiși la evaluarea dosarelor, iar pe 1 octombrie se vor depune solicitările de analiză a cauzelor și eventualelor erori la etapa de înscriere în platforma informatică. Acestea vor fi remediate între 4 – 6 octombrie, după care, pe 7 octombrie se va afișa lista actualizată a candidaților admiși la evaluarea dosarelor. Ulterior, pe 13 octombrie, se va face repartizarea candidaților pe centre de concurs.

Potrivit calendarului, proba scrisă se va desfășura pe 15 octombrie, tot în aceeași zi fiind programată și afișarea rezultatelor. În continuare, între 15 – 17 octombrie, vor fi depuse eventualele contestații, acestea urmând să fie soluționate între 18 – 20 octombrie. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate pe 20 octombrie. Ulterior, între 21 – 27 octombrie, se va face înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de  opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ ce necesită avize suplimentare.

După aceea, pe 12 noiembrie, va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor, acestea urmând să fie susținute efectiv între 15 noiembrie – 8 decembrie. Urmează depunerea și soluționarea eventualelor contestații (16 noiembrie – 10 decembrie) și exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii / unităţi de învăţământ (13 decembrie). Nu în ultimul rând, pe 17 decembrie, vor fi validate rezultatele finale, iar între 20 – 22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

În ceea ce privește posturile de conducere de la nivelul județului Vaslui, vorbim despre mai mult de 190 de fotolii de director (146 de posturi) și director adjunct (44) ce urmează să fie ocupate prin concurs. Până atunci însă, acestea au fost ocupate prin detașare în interesul învățământului de către cadre didactice numite de șefii Inspectoratului Școlar Județean Vaslui în ședințe ale Consiliului de Administrație desfășurate în luna august.

Sursa :http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/09/in-sfarsit-directorii-scolari-sunt-chemati-sa-dea-concurs/

 

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …