marți, 27 septembrie , 2022

În sprijinul întreprinzătorilor locali: Programul “Start-up nation”, lansat la Vaslui

Secretarii de stat Hary Ilan Laufer și Adrian Mlădinoiu s-au întâlnit ieri, la Consiliului Județean Vaslui, cu reprezentanți ai primăriilor, firmelor și altor organisme ce pot accesa cele 500 de milioane de euro puse la bătaie pentru a revigora economia.

vaslui

“Stimularea înființării de noi societăți comerciale”, acesta este scopul principal al programului prezentat ieri la Vaslui de Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Adrian Mlădinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în sala “Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ, în fața primarilor, oamenilor de afaceri și reprezentanților altor organisme din județ. Aceștia pot acesa un total de 500 de milioane de euro puse la bătaie pentru a revigora economia prin intermediul a noi afaceri.

Cei doi demnitari au susținut că programul “vine să susțină micul întreprinzător, iar dorința noastră este să fie un vector al dezvoltării antreprenoriatului românesc, dar și un mijloc pentru educația corectă a antreprenorilor. Întărirea clasei mijlocii este un scop al proiectului guvernamental, care își propune să acorde un împrumut de 200.000 de lei pentru orice idee bună, în sensul în care poate deveni un business de succes”.

Concret, prin “Programul pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii – Start-up Nation România”, statul va acorda un ajutor de maximum 200.000 de lei pentru un beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile; scopul este crearea a 10.000 de IMM-uri. Potrivit condițiilor de eligibilitate, e nevoie ca societatea să fie înființată după 30 ianuarie 2017, să fie creat minimum un loc de muncă, iar acest post trebuie menținut măcar trei ani.

Proiectul se va derula pe o perioadă de patru ani. Numai în 2017, va beneficia de 500 de milioane de euro. După ce va fi făcut public, vor începe înscrierile, anunțate pentru luna aceasta. Cei interesați vor avea la dispoziție 15 zile pentru a aplica, inclusiv on-line.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …