Incă un drum judeţean va fi modernizat cu fonduri de la Guvern! Este un proiect care va schimba soarta a mii de vasluieni! 

Consilierii judeţeni au aprobat, In sedinta de luni, un proiect de infrastructură extrem de necesar pentru multe comune din zona de nord a judetului, proiect care va insemna scurtarea distantelor dintre o parte din comune si drumul european cu 20-30 de kilometri, cel puţin.

drum

Astfel, la propunerea presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a propus modificarea anexei nr. 2 la Hotărarea Consiliului Judetean Vaslui nr. 192/2017 privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice (faza DALI) si a indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investiţii “Reabilitare şi modernizare drum judeţean DJ 244K 24 (Muntenii de Sus) – Tanacu – Bălţaţi – Crăsnăseni – Leoşti – Vinețeşti – Olteneşti – Zgura”, In lungime de 7,650 km.

Practic, locuitorii din Solesti, Văleni sau Muntenii de Sus, ca si cei din Tanacu, nu vor mai trebui să treacă pe la Crasna, dacă vor să ajungă la Huşi, scurtând astfel distanța cu cel putin 25-30 de kilometri. Cel mai probabil, lucrarea ar putea incepe din acest an, dacă se va găsi constructorul care se încumetă să facă această lucrare complexă.

Finantarea investiliei se va face din bugetul local al judetului Vaslui şi al bugetului de stat, după cum urmează:

• bugetul de stat. 12.030.587,530 lei (inclusiv TVA)

• bugetul local 2.316.395,203 lei (inclusiv TVA)

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …