sâmbătă, 18 septembrie , 2021

Jaf ca-n filme la CAR „Podul Inalt” Barlad

Politistii barladeni investigheaza o spargere data la CAR „Podul Inalt” Barlad de trei persoane care aveau capetele si fetele acoperite. Indivizii au reusit sa fuga cu o caseta metalica ce continea suma de 13.000 de lei.

hoti cagula

 

Trei indivizi care s-au uitat la prea multe filme cu mafioti au vrut sa puna in practica una din metodele de a face bani rapid si cu usurinta. Si-au acoperit capul si fata cu cate o cagula si, la adapostul intunericului, si-au pus in cap sa dea spargerea vietii lor. Au patruns in sediul Casei de Ajutor Reciproc (CAR) „Podul Inalt” – Sucursala Barlad, din Bulevardul Republicii nr. 269 (zona Stadion), si, in doi timpi si trei miscari, au reusit sa fuga cu o caseta metalica in care se aflau banii pentru plata imprumuturilor facute de clientii societatii.

Totul s-a intamplat in noaptea de 29 spre 30 ianuarie, politistii barladeni de Investigatii Criminale demarand imediat cercetarile pentru depistarea si prinderea suspectilor. Cateva ore bune au zabovit acolo criminalistii pentru a ridica amprente, imagini de pe camerele de supraveghere si alte dovezi necesare prinderii hotilor.

„In aceasta dimineata (ieri, n.r.), la ora 2.36, am fost sesizati prin apel la numarul de urgenta 112 despre producerea unui furt. Evenimentul a avut loc la ora 2.25, cand niste persoane necunoscute au patruns prin spargerea geamului de la usa de acces in sediul unei institutii de credit de tip IFN de pe strada Republicii, din Barlad. Din primele cercetari efectuate la fata locului, se pare ca este vorba de trei persoane care ar fi sustras o caseta metalica. Acestia aveau capul si fata acoperite. Prejudiciul estimat la acest moment se ridica la aproximativ 13.000 de lei. Cercetarile se desfasoara in continuare”, a declarat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Potrivit acestuia, cel mai probabil, politistii vor deschide dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat. Daca vor fi prinsi si trasi la raspundere, cei trei indivizi risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre 2 si 7 ani.

Sursa:monitoruldevaslui.ro

Vezi si

Nevoiașii vor încasa tot mai greu ajutorul social. Sute de familii în pericol să piardă banii!

Județul Vaslui avea la sfârșitul lunii iulie 2021 un număr de 7.302 beneficiari de venit …