marți, 27 septembrie , 2022

La Vaslui, statie de tratare europeanã, dar apucãturi ca la tarã!

Vasluienii care locuiesc pe sesul spre Muntenii de Jos, dar si cei care intrã în oras dinspre Bârlad, pe drumul national, nu vor mai suporta mirosurile pestilentiale din anii trecuti. Cu bani de la UE, Aquavas a finalizat lucrãrile la noua statie de tratare, care este o adevãratã uzinã, cu echipamente de ultimã generatie. În aceste zile, se fac ultimele probe, pentru a testa capacitatea statiei.

canal-infundat-bloc

Apare, însã, si o mare problemã: zeci de locatari din oras aruncã, în ultima perioadã, chiloti, cârpe murdare, murãturi, în sistemul de canalizare, blocând pur si simplu sistemul. “Îi anuntãm pe vasluieni cã utilizarea necorespunzãtoare a retelelor de canalizare va duce la mãrirea disconfortului propriu, a disconfortului vecinilor, la afectarea stãrii imobilelor precum si la cresterea costurilor de întretinere a canalizãrii, costuri ce sunt suportate indirect de toti membrii comunitãtii”, avertizeazã conducerea Aquavas Vaslui.

Conducerea sucursalei Vaslui mai are un mesaj pentru cei certati cu bunul simt: “Canalizarea nu este un cos de gunoi. Luând decizia corectã în utilizarea retelei de canalizare, cetãtenii municipiului Vaslui vor dovedi responsabilitate pentru viitor si o atitudine proactivã în vederea protectiei medului înconjurãtor”.

Se fac ultimele verificãri la noua statie de tratare a Vasluiului, investitie finalizatã cu bani de la Uniunea Europeanã. Din pãcate, unii locatari din oras confundã sistemul de canalizare cu WC-urile din fundul curtii, de la tarã. Echipele Aquavas au muncit din greu la desfundarea conductelor la zeci de blocuri din oras, gãsind în conducte tot felul de cârpe, murãturi, chiloti, resturi menajere. “Avem o statie de epurare nouã si trebuie sã dãm dovadã de respect fatã de valorile materiale si morale ale municipiului. Toti cetãtenii trebuie sã foloseascã cu responsabilitate reteaua de canalizare.

Utilizarea necorespunzãtoare a retelelor de canalizare duce la mãrirea disconfortului propriu, a disconfortului vecinilor, la afectarea stãrii imobilelor precum si la cresterea costurilor de întretinere a canalizãrii, costuri ce sunt suportate indirect de toti membrii comunitãtii. Sistemele de canalizare menajere sunt destinate exclusiv preluãrii apelor uzate menajere, iar aceste ape nu trebuie sã continã deseuri destinate pubelei sau containerului de gunoi: deseuri menajere, biodegradabile, deseuri din plastic, metal, hârtie, carton, sticlã, murãturi, varzã muratã, deseuri rezultate din constructii, cârpe, resturi de la transarea animalelor, iar de la case gunoi de grajd si/sau dejectii animaliere. De asemenea, apele uzate evacuate nu trebuie sã continã suspensii abrazive, uleiuri, pãcurã, grãsimi, substante toxice sau nocive, substante explozive.. Citeste mai mult. Click aici

Sursa: Vremea Noua

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …