marți, 27 septembrie , 2022

“Lectură în parc”

Pentru al șaselea an consecutiv, vasluienii pot împrumuta cărți de la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” în Parcul Copou.

Parc-lectura-femeie

 

La Vaslui, cărțile s-au mutat în Parcul Copou. Zeci de volume de la Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” sunt puse la dispoziția iubitorilor de lectură în aer liber. Proiectul “Lectură în parc” este implementat pentru al șaselea an consecutiv și se va derula în fiecare week-end, între orele 10-18, până la începutul lunii septembrie.
“Proiectul înseamnă o încercare de deprindere cu lectura atât pentru cei mici, cât și pentru cei mai în vârstă. La fel de frumos este un parc atunci când te joci cu mingea, stai pe o bancă sau citești o poezie. Rolul acestei acțiuni este de a-i atrage pe vasluieni spre un alt mod de petrecere a perioadei de vară. Pentru copii, o poveste citită de bunicul sau mama, pe acea bancă din parc, poate stimula mult mai mult imaginația și sentimentele frumoase de dragoste și admirație pentru natură”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene.
Primul week-end s-a bucurat, deja, de succes. Mulți vasluieni au ținut să citească o carte în parc.
“În proiect sunt implicați toți angajații bibliotecii, dar și o serie de voluntari care ne sprijină în promovarea colecțiilor bibliotecii și serviciilor pe care le oferim”, a mai declarat Gelu Bichineț.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …