Lovitură pentru fumătorii din România

Camera Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege al Guvernului care prevede interzicerea ţigărilor care au capsule aromate în filtru şi a celor mentolate.

05-tigari-1024x768

 

Acestea urmează să fie interzise la comercializate etapizat, până în anul 2019.

Mai exact, ţigările mentolate vor mai putea fi comercializate până în 2019. Vor dispărea însă de pe piaţă cele cu capsulă, iar pachetele cu astfel de ţigări care se află în acest moment pe piaţă vor putea fi puse în vânzare până la 20 mai 2017, a explicat Magdalena Ciobanu, expert în Ministerul Sănătăţii pentru Controlul Tutunului.

“În momentul în care va intră în vigoare legea, adică la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, vor trebui să dispară de pe piaţă produsele cu tutun aromate, mai specific ţigările care în momentul de faţă au capsule aromate în filtru.

Cu dată intrării în vigoare a legii producătorii trebuie să fabrice pachetele de ţigări conform noilor reguli”, a declarat Magdalena Ciobanu, pentru Ziare.com.

Totodată, noul pachet de ţigări va avea o imagine grafică pe 65% din suprafaţă pachetului.

“Aceste imagini voi fi pe ambele fete pentru că nu va fi posibil să ascunzi imaginea în raftul de prezentare a produselor din tutun.

Ele vor trebui schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum încolo în aşa fel încât oamenii să nu se mai obişnuiască cu imagiile şi să fie surprinşi de alte imagini”, a mai spus expertul din Ministerul Sănătăţii pentru controlul tutunului.

sursa:realitatea.net

Vezi si

Violator impotent, o „premieră” pentru județul Vaslui! De teamă și rușine, individul s-a pitit în lanul de porumb!

O tânără de 20 de ani a reușit să scape de violul pe care îl …