miercuri, 27 octombrie , 2021

“Luna Pădurii”

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui, în fiecare an, în perioada 15 martie – 15 aprilie, instituţia sărbătoreşte “Luna Pădurii”, eveniment silvic şi ecologic organizat cu scopul sensibilizării cetăţenilor cu privire la importanţa pădurilor şi a rolului esenţial pe care îl au în menţinerea echilibrului ecologic.

impadurit

“Această sărbătoare îşi are originea încă din anul 1902, fiind promovată de Spiru Haret, pe atunci ministru al cultelor şi instrucţiunii Publice. La acea vreme, manifestarea purta denumirea de «Sărbătoarea sădirii arboretului» şi a devenit o tradiţie. Pentru a marca acest eveniment, APM Vaslui, în parteneriat cu Direcţia Silvică, va organiza, astăzi, o nouă campanie de plantare de puieţi, cu participarea a 15 voluntari din cadrul APM, în zona localităţii Ghergheşti”, a declarat Mădălina Nistor, directoarea APM Vaslui.

Sursa:Obiectiv

 

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …