Marina rusă poate efectua „lovituri imprevizibile” dacă este necesar. Ce spune Vladimir Putin

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imprevizibilă”, dacă este necesar, a declarat președintele Vladimir Putin, la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică a iritat Moscova trecând pe lângă peninsula Crimeea.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă este necesar, să lansăm o lovitură imprevizibilă împotriva acestuia”, a spus Putin vorbind la o paradă de ziua marinei, la Sankt Petersburg.

Declarația lui Vladimir Putin vine după un incident petrecut în Marea Neagră, în iunie, când Rusia a anunțat că a tras focuri de avertizare pentru a alunga din apele Crimeei o navă de război britanică.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, apreciind că focurile de armă ar fi fost un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil și că nu au fost aruncate bombe.

Rusia a anexat Crimeea de Ucraina în 2014, dar Marea Britanie și majoritatea lumii recunosc peninsula ca parte a Ucrainei, nu a Rusiei, potrivit Mediafax.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava de război britanică HMS Defender, fără să înceapă al treilea război mondial, și a declarat că Statele Unite au jucat un rol în „provocare”.

Vezi si

3 alimente surprinzător de bune pentru inimă. | NUTRIȚIE

O dietă sănătoasă reduce foarte mult riscul de probleme cardiace, pentru că influențează greutatea, tensiunea …