sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Maşinile cu numere bulgăreşti ar putea fi confiscate la graniţă

Autorităţile de la sud de Dunăre le-au pus gând rău maşinilor înmatriculate în Bulgaria, dar care circulă la noi. După ce au descoperit că mai mulţi bulgari care nu au nici un venit au pe numelelor sute de autoturisme, angajaţii Fiscului i-au luat la puricat, susţine cotidianul Monitor din ţara vecină.

Untitled-11_b0c797_2728766db0

Toţi aceştia sunt acuzaţi de evaziune fiscală, pentru că nu pot justifica felul în care au obţinut banii pentru cumpărarea maşinilor respective. De exemplu, se consideră că o persoană care are pe numele ei 100 de maşini, a câte 2.500 de euro, a ascuns venituri de 250.000 de euro. Şi cum nu au ce să-i confişte, autorităţile îşi vor putea recupera impozitul aferent banilor negri confiscând o parte din maşinile respective şi revânzându- le. Iar cel mai bun prilej pentru asta ar putea fi, conform sursei citate, vacanţa de 1 Mai şi de Paşte, în care mulţi dintre deţinătorii maşinilor respective vor vizita litoralul bulgăresc.

Un tânăr deţine 712 autoturisme

În Ruse şi în alte câteva oraşe din nordul Bulgariei au fost depistate zeci de persoane care au între 200 şi 300 de maşini pe numele lor. Recordul absolut este deţinut, se pare, de un tânăr de 21 de ani, din Ruse, care are 712 autoturisme şi care lucrează la o spălătorie auto.

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …