sâmbătă, 4 decembrie , 2021

Mega scandal in Piata Traian!

Scandal uriaș în cea mai mare piață din Vaslui. Împărțiți în două tabere, comercianții de legume și fructe s-au certat ieri cu producătorii agricoli pentru a obține tarabele cu cel mai bun vad. Tărăboiul s-a mutat, la amiază, în incinta primăriei, unde edilul-șef, Vasile Pavăl, a încercat să împace taberele. În cele din urmă, comercianții au primit tarabele pe care le-au vrut, în detrimentul producătorilor, care i-au reproșat primarului că a cedat prea ușor.

piata traian negocieri producatori&comercianti9949 copy

Închisă două zile pentru igienizare, Piața Traian, din municipiul Vaslui, ar fi trebuit să-și reia funcționarea ieri dimineață, însă acest lucru nu s-a întâmplat din cauză că piețarii s-au certat între ei în urma deciziei autorităților locale de a-i separa pe producătorii agricoli de simplii comercianți. Primăria hotărâse ca producătorii să fie grupați într-un colț și să ocupe câteva tarabe, iar comercianții să preia restul de 75%. Decizia i-a nemulțumit pe producători, dar și comercianții au sărit cu gura, susținând că printre cei dintâi sunt și unii care vând cantități industriale de legume și fructe pe care le cumpără en-gros din București.

“Foarte mulți așa-ziși producători sunt comercianți ca și noi. Merg după marfă odată cu noi, dar vând în piață ca producători. De ce nu-și fac și ei o întreprindere familială? De ce nu-și cumpără case de marcat ca și noi? Acum, pe lângă faptul că nu plătesc taxe la stat, mai vor să prindă și un loc în față, ca să vândă mai bine”, ne-a declarat unul dintre comercianți.
Evident, casele de marcat sunt doar de formă, știe toată lumea că piețarii nu dau bonuri fiscale, însă comercianții au făcut totuși o minimă investiție pentru a mima legalitatea, în timp ce falșii producătorii sfidează atât autoritățile, cât și colegii de breaslă.

Sursa: obiectivdevaslui.ro

Foto: vrn.ro

Vezi si

Studiu Leo Burnett | Când vine vorba despre vaccinarea împotriva Covid-19, există, într-adevăr, doar două Românii?

În contextul unor dezbateri tot mai aprige duse de cei pro- și anti-vaccinare împotriva Covid-19, …