Metode ingenioase de contrabanda care starnesc rasul!

Imaginaţia de care dau dovadă uneori contrabandiştii de la frontiera de est este deseori debordantă. Nu de puţine ori, însă, se ajunge, în goana nebună de a păcăli vameşii, la situaţii cu totul neobişnuite, care stârnesc pur şi simplu hazul.
sarmale

Când vine vorba desprea găsi metode noi de contrabandă, moldovenii sunt în topul ingeniozităţii, chiar dacă metodele lor sunt, de multe ori, atât de trăznite încât  te lasă cu gura căscată şi chiar stârnesc hohote de râs.
Sarmale şi franzele cu nicotină

Aţi mâncat vreodată sarmale cu nicotină? Să cumva să nu credeţi că n-ar exista, căci în primăvara lui 2015 câteva porţii au fost cât pe ce să intre în Rpmânia, din Basarabia, pe la Vama Oancea. Delicioasele bucate moldoveneşti erau cinci borcane din portbagajul unei Dacii hârbuite, însă nu se aflau acolo singure, ci înveleau şi câteva zeci de pachete de ţigări bine stivuite în mijlocul vaselor. Şi mai interesant este că tot cu ţigări fără timbru erau burduşite şi cinci franzele, probabil ca să fie meniul complet.

Găina care „naşte” inele din aur

Chiar dacă găina care naşte pui vii a avut un moment de glorie unic, găina care naşte inele din aur nu este nici ea cu nimic mai prejos, chiar dacă presa a ignorat-o. Descoperirea a fost făcută în 2008, la vama Oancea, atunci când un cetăţean basarabean a fost luat la întrebări cu privire la actele sanitar-veterinare pentru cele trei găini vii pe care încerca să le introducă în România. La un moment dat, una dintre orătănii s-a dezlegat şi a luat-o la fugă. Sub privirile consternate ale vameşilor, din… dosul păsării au început să se rostogolească, zornăind, 20 inele din aur, pentru care nu existau documente.
Şi lucerna-i tot un fel de iarbă, nu?

În urmă cu doar trei ani, la Vama Albiţa a fost cât pe ce să se nască un concept inedit cu privire la furajarea măgarilor de pe valea Trotuşului. Contrariaţi de faptul că în portbagajul unui autoturism cu număr de Bacău se afla un balot cu lucernă, poliţiştii de frontieră au cerut explicaţii, prilej cu care au aflat că furajele erau pentru… măgarul proprietarului maşinii. Neîncrezători din fire, au scotocit prin hrana urecheatului, prilej cu cu care au descoperit, printre multe alte fire de iarbă, 200 de grame de marijuana. Deci tot un fel de iarbă, însă pentru o cu totul altă rasă de măgari.

Pachet, cartuş, bax, buştean

Potrivit pachetării standard, ţigările se vînd la pachet, cartuş sau bax (în ordinea crescătoare a cutiilor). Ei bine, un şofer de camion din Bulgaria nu a fost de acord cu pachetarea standard şi a mai adăugat un multiplu: buşteanul!
În 2009, în camionul lui încărcat cu buşteni din pin roşu (un lemn, de altfel, foarte valoros) a fost găsit, la Giurgiuleşti, un buştean fals în care se aflau peste 5.000 de pachete de ţigări.

Bastonul cu cocaină

În 2007, printr-o întâmplare, în vama Albiţa a fost capturat un transport de cocaină mai puţin obişnuit. Marfa era ascunsă în corpul unui baston din lemn purtat de o persoană în vârstă. Poate că vameşii n-ar fi descoperit transportul dacă – ghinion pentru traficant – bastonul nu s-ar fi fisurat şi n-ar fi lăsat o dârâ prăfoasă. În interiorul obiectului se aflau circa 600 de grame de droguri de mare risc.

Radiatorul cu rachiu

Trei tineri din Brăila au încercat, în 2012, să facă un profit din comerţul transfrontalier cu rachiu. Cum cantitatea este limitată legal, la frontieră, la doar un litru de persoană, ei au umplut radiatorul  unui microbuz cu rachiu basarabean, cu scopul de a-l revinde în localitatea de baştină. Din păcate pentru ei au fost prinşi, după ce poliţiştii de frontieră au constatat că în jurul maşinii duhneşte a cârciumă. Cum maşina a fost confiscată pentru contrabandă, expresia „a chetui averea pe băutură” a căpătat, iată, noi semnificaţii.

Cursa aeriană rurală Scânteieşti- Cahul

Deoarece nu-i deloc uşor să introduci marfă de contrabandă într-un avion de linie, dar şi pentru că între Cahul (Republica Moldova) şi Scânteieşti (Galaţi) nu circulă nicio cursă avio, traficanţii de ţigări s-au gândit că ar fi fost oportun să-şi înfiinţeze propria linie aeriană, deservită de motodeltaplane.

Afacerea a funcţionat cu succes câteva luni, însă, ca la orice companie de profil, era doar o chestiune de timp până la producerea primei catastrofe aviatice. În mai 2011, un motodeltaplan încărcat cu ţigări s-a prăbuşit pe un câmp de lângă Galaţi. De regulă, pilotul (care era basarabean) paraşuta ţigările noaptea şi se întorcea peste Prut, însă de data aceasta o defecţiune tehnică i-a pus capăt afacerii, dar şi vieţii.

Rochia de bal cu inventar de consignaţie

În urmă cu şase ani (în aprilie 2009), poliţiştii de frontieră de la Giurgiuleşti aveau să descopere o rochie cu totul deosebită (la care nici cel mai inventiv creator de modă nu s-a gândit) pe o femeie care intenţiona să intre astfel „echipată” în România. Femeia se mişca destul de greu, deşi părea destul de tânără (sub 30 de ani), aşa că s-a procedat la o percheziţie amănunţită. Astfel, s-a descoperit că rochia acesteia era căptuşită, pe întreaga suprafaţă, cu locaşuri speciale în care erau ascunse mărfuri cât într-o întreagă consignaţie: 60 de inele din aur, 40 de perechi de cercei din acelaşi metal preţios, 20 de brăţări, 100 de pachete de ţigări, 10 cutii cu icre negre şi 2.000 de dolari cash.

Sursa:adevarul.ro

Vezi si

Care sunt cele mai populare acțiuni pentru români

În România, Nio și-a păstrat statutul de cea mai populară acțiune în rândul utilizatorilor eToro, …