miercuri, 24 aprilie , 2024

Miliardarul care trăiește ca un SĂRĂNTOC. Ce mănâncă în fiecare zi de luni unul dintre cei mai BOGAŢI oameni din lume

carolosslim-465x390

Corpolent, îmbrăcat în costume prost croite, îşi conduce singur maşina, locuieşte în aceeaşi casă de 30 de ani, nu a folosit niciodată calculatorul, poartă un ceas.

Iar în fiecare zi de luni, mănâncă quesadillas, preparate în propria bucătărie. Pe scurt, este un fel de mâncare tipic mexican obţinut din două ingrediente principale: tortilla şi brânză. După cum spun specialiştii în gastronomie şi site-urile de specialitate, “practic, tot ce trebuie să faci ca să pregăteşti un astfel de preparat este să iei o tortilla din porumb sau din faină alba de grâu caldă, să o împătureşti şi să îi adaugi la mijloc brânză”.

Duminica, în copilărie

Magnatul Carlos Slim Helu este considerat un om al contradicţiilor: e bogat dar îi place să trăiască precum un sărăntoc. Figurează în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, cu o avere estimată la aproximativ 69 de miliarde de dolari.
Inginer, fiu al unui imigrant libanez care a ajuns in Mexic la începutul secolului al XX-lea, a primit prima sa lecţie privind gestionarea banilor sub forma unui cec de economii, pe care îl primea duminica, în copilărie. A intrat în sectorul telecomunicatiilor în 1990, când sectorul a fost privatizat în Mexic, câştigând licitaţia pentru compania naţională Telmex.
Presa susţine că are o viaţă obişnuită, lipsită de strălucire. Chiar şi Slim susţine acest lucru.

Da, dar Slim are o pasiune costisitoare: este colecţionar de obiecte de artă. De fapt, este proprietarul unor importante colecţii de opere de artă, aduse din Franţa şi care se află la muzeul Soumaya din Mexic, de care se ocupă una din fiicele sale. Iar adevărata avere se afla în interiorul casei: pereţii sunt decoraţi cu picturi Van Gogh, Renoir si Rivera, iar în camere tronează sculpturi semnate Auguste Rodin.

La preţuri reduse

Slim a suferit însă pierderi de aproape 2 miliarde de euro în urma investiţiilor derulate pe piaţa europeană, în două dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii din regiune, după ce valoarea participaţiilor sale a scăzut puternic. Compania controlată de Slim, America Movil, cel mai mare operator de telecomunicaţii din America Latină, a făcut prima investiţie importantă în Europa în vara lui 2012, prin cumpărarea unor participaţii la compania olandeza KPN şi la Telekom Austria, pentru suma totală de 4 miliarde de euro, după cum notează Financial Times. Analiştii au avertizat că Slim urmăreşte, prin intrarea agresivă pe pieţele olandeză şi austriacă, să cumpere active la preţuri reduse.

Unii dintre analişti comentează că “este foarte ciudat cum un asemenea om, care nu prea pare a avea prea mari cereri de la viaţă, îngropat fiind în propria avere, se mişcă atât de bine în lumea afacerilor, nefiind deloc o cârtiţă într-un magazin de porţelanuri. Explicaţia nu poate fi decât că are consilieri buni şi mai credincioşi decât câinii”.

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …