miercuri, 27 octombrie , 2021

Mort acoperit cu prelata, lãsat de izbeliste în cimitir!

Sicriul cu trupul neînsuflețit al unei persoane a fost acoperit cu o prelatã și lãsat de izbeliște, în Cimitirul „Eternitatea” din Bârlad! Desi a fost adus la groapã pe 15 octombrie, bârlãdeanul decedat n-a avut parte de un mormânt normal, din cauzã cã cel care executa lucrarea nici dupã trei sãptãmâni nu s-a apucat de ea!

Bataie-d-ejoc-in-cimitirul-din-Barlad-2

Seful Cimitirelor, care face parte din Directia Administratiei Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, prins pe picior gresit de conducere, a fost bãgat în Comisia de Disciplinã, de cãtre Mircea Iosipescu, seful DAPPC.

În urma sedintei, care a avut loc ieri, la Primãria Bârlad, acesta a fost sanctionat cu „avertisment scris” si totodatã a fost mutat de la conducerea Cimitirelor pe un alt post din DAPPC, mai precis la Piatã. Mormântul bietului bârlãdean a fost imediat fãcut, ca prin minune!

În urmã cu trei zile, o doamnã din Bârlad, care locuieste în apropierea Cimitirului „Eternitatea” ne-a semnalat cã în partea nouã a cimitirului, cea dinspre Nord, mai multe morminte sunt neterminate, iar sicriele nu sunt acoperite conform normelor. „ Sã stiti ca la Bârlad în cimitirul nou pe deal, aproape de gard, mormintele sunt neterminate, cu sicriile bãgate în mormânt! Au doar primul rând de pãmânt peste sicriu. Eu am un vecin înmormântat în data de 15 octombrie. Si nu i-a terminat de facut mormântul nici acum! Ce pãrere aveti? Ce este de facut? Vã multumesc!.”, suna solicitarea doamnei Ecaterina.

Pentru exemplificare femeia a trimis si fotografii de la mormântul vecinului ei, Dãnãilã Virgil, unde se vede clar cã la trei sãptãmâni de la înhumare, mormântul bietului om este acoperit doar cu o prelatã, iar vãduva plânge neputincioasã, neavând unde sã-i aprindã o lumânare, coroanele zac aruncate peste prelatã, ca si crucea pe care scrie numele decedatului. Revoltati, ne-am adresat conducerii DAPC Bârlad, în spetã col. (r) Mircea Iosipescu, directorul executiv, punând la dispozitie si fotografiile.

Uimit de cele vãzute, directorul Iosipescu a mers la Cimitirul „Eternitatea” direct la mormântul din fotografii si a înlemnit când a vãzut cum arãta. „Am întrunit Comisia de Disciplinã si am fost la fata locului, la Cimitirul Eternitatea. Informatia dumneavoastrã s-a verificat si s-a dispus ca seful Cimitirelor sã fie pus în discutia Comisiei de disciplinã. Nu tolerez asa ceva, fiecare are atributii de serviciu care trebuie sã le îndeplineascã. Dacã greseste, plãteste. Comisia s-a întrunit pe 7 noiembrie si s-a luat decizia sanctionãrii sefului de la Cimitir cu avertisment scris si mutarea disciplinarã de la sectorul Cimitire, la sectorul Piatã. În plus, cel care a lãsat mormântul timp de trei sãptãmâni desfãcut si doar cu prelata, urmând sã construiascã o lucrare când avea el chef, nu mai are voie sã lucreze în acest cimitir”, a precizat Mircea Iosipescu. Ca prin minune, mormântul a fost fãcut imediat, astfel cã lucrurile au intrat în normal.

Sursa: Vremea Noua

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …