miercuri, 27 octombrie , 2021

Murăturile duşmanul de temut al bolilor

Garnitură de nelipsit iarna de la diverse preparate, delicioasele murături aduc numai beneficii organismului. Legumele dulci-acrişoare, pregătite toamna de orice gospodină, sunt adevărate medicamente deoarece conţin surse importante de vitamina C, A, licopen şi magneziu.
muraturi

Specialiştii spun că sunt excelente arme împotriva infecţiilor şi chiar vin de hac tumorilor. Gogoşarii conţin o cantitate impresionantă de vitamina C care, pe lângă faptul că este un puternic antioxidant, asigură o bună absorbţie a fierului. De asemenea, sunt o bună sursă de vitamina B6, cu efecte diuretice, şi magneziu, care combate anxietatea. Nu e de neglijat nici conţinutul de vitamina A, care face vederea mai bună, în special pe timpul nopţii, şi vitamina E – cu rol important în menţinerea unui aspect tânăr al pielii şi părului. Gogoşarii sunt bogaţi în licopen, un colorant vegetal, care ajută la prevenirea multiplelor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată şi cel pulmonar.

Bogaţi în antioxidanţi Castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu, vitamina C şi magneziu, care îţi ajută corpul să funcţioneze în mod optim. Te ajută să lupţi împotriva răcelilor şi infecţiilor respiratorii şi îţi întăresc sistemul imunitar. “Castraveţii sunt o sursă ideală de fibre naturale, care te ajută să digeri mai uşor anumite mâncăruri, mai ales carnea. Un alt beneficiu este acela că îţi dau foarte multă energie. În afară de vitamine şi minerale, castraveţii muraţi sunt bogaţi în antioxidanţi. Rolul lor este acela de a lupta împotriva radicalilor liberi şi de a preveni efectele lor negative, cum ar fi îmbătrânirea prematură”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.

Varza murată, tratament pentru ulcer Varza murată nu numai că te scapă de mahmureală după o petrecere stropită cu alcool, ci ajută la eliminarea substanţelor cancerigene din organism. “Varza murată este un tratament tradiţional pentru ulcer, datorită vitaminei U, dar şi un aliment plin cu probiotice sănătoase. De asemenea, o porţie de varză murată în fiecare zi asigură necesarul de vitamina C de care o persoană are nevoie”.

În gogonele sunt secretate substanţe (numite alcaloizi) care împiedică replicarea viruşilor hepatici, blocând în special proliferarea virusului C. Cercetătorii susţin că tomatele verzi conţin citostatice naturale, care determină auto-distrugerea anumitor formaţiuni tumorale. Gogonelele sunt printre cei mai buni susţinători de efort. Ele cresc rezistenţa la mişcare fizică prelungită, dar ajută şi la creşterea masei musculare.

 

Vezi si

Descoperire impresionantă sub podeaua Bisericii fortificate din Miercurea Sibiului

Cripte, oseminte și trasee ale fostelor biserici au fost descoperite sub podeaua Bisericii Evanghelice Fortificate …