duminică, 3 decembrie , 2023

Muzeul Județean pregătește expoziția „Genii ale Culturii Românești”

„Prin realizarea acestei expoziții se doreşte aducerea în prim plan a cinci personalităţi extraordinare ale culturii române, oameni de geniu care au avut o activitate culturală şi socială deosebită şi care şi-au lăsat amprenta asupra moştenirii culturale a poporului român”, spun cei de la Muzeul Județean.

Expoziția a cărui vernisaj va avea loc miercuri, 14 iunie, de laora 10:00, face parte din proiectul „Genii ale Culturii Românești” finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

„Primul vernisaj al expoziției a avut loc la Castellón de la Plana în Spania, în luna noiembrie a anului 2022, acolo unde comunitatea românească a putut să descopere cele mai importante personalități ale culturii române. Prin realizarea acestei expoziții se doreşte aducerea în prim plan a cinci personalităţi extraordinare ale culturii române, oameni de geniu care au avut o activitate culturală şi socială deosebită şi care şi-au lăsat amprenta asupra moştenirii culturale a poporului român”, transmit cei de la Muzeul Județean.

Pentru organizatori proiectul reprezintă încă un pas important în realizarea de legături între România și Spania, între cele două comunități de români, prin opera unor nume sonore din cultura românească.

Invitaţi sunt Manuel Gabriel Păduraru-Ionete, preşedintele Institutului Hispano-Român, Edgar Breso Esteve, vicepreședintele Institutului Hispano-Român, Spania și Daniel Dojan, managerul Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 14 iunie – 30 august 2023.

Sursa:

Muzeul Județean pregătește expoziția „Genii ale Culturii Românești”

Vezi si

Ziua Nationala va fi sarbatorita la Vaslui

Primăria Vaslui organizează spectacole de Ziua Națională doar  cu artiști și formații locale, în afirmare: Printre …

Comments are closed.