duminică, 3 decembrie , 2023

Comuna Pădureni din județul Vaslui, un colț de Rai

Situată la 55 de km de județul Vaslui și la 8 km de Huși, comuna Pădureni, compusă din satele Căpotești, Davidești, Ivănești, Leoști, Pădureni (reședință), Rusca, Todireni și Văleni, este un adevărat colț de Rai.

Încărcată cu povești precum Casa Bunicii, care duce tradiția mai departe, Muzeul Satului care păstrează vii vremurile trecute, Teatrul de Vară, terenurile de sport sau piscina, comuna Pădureni promite vacanțe de vis, în liniștea satului de vacanță Pădureni, aproape de natură, unde dealurile verzi și parcurile rustice îți readuc liniștea sufletească.

În perioada 9-10 iunie, la Pădureni a avut loc a doua ediție a festivalului de muzică folk „Ion Chiriac”, în memoria inegalabilului artist, festival la care au participat mai multe trupe folk, însoțite de profesorii acestora, dintre care amintim Vânt-de-Vară, care a câștigat locul trei în cadrul festivalului, trupă coordonată de Florin Pătrașcu. Însă acesta nu reprezintă debutul lor în muzica folk, obținând și locul doi la festivalul Mai cu folk.

Grație Primăriei Pădureni, copiii au putut participa și la tabăra folk, fiind cazați în cele nouă căsuțe din satul de vacanță, fiecare cu câte două camere, în regim hotelier. Aceștia au avut la dispoziție inclusiv o sală de conferințe și un spațiu de recreere, fiind un bun prilej, atât pentru copii, cât și pentru îndrumători, de a aduna amintiri frumoase, în inima satului, aproape de natură.

Revenind la unicitatea comunei Pădureni, îndrăznim să spunem că este cea mai atractivă comună din județul Vaslui și singura din județ care are piscină publică, cu o lungime de 25 de metri, baia și plaja fiind soluția perfectă în această perioadă de vară.

Considerăm că o mare parte din merite i se cuvin primarului comunei, Temistocle Diaconu, care însuși a schițat proiectele și cu ajutorul fondurilor europene a reușit formarea unei comune spectaculoase, în ciuda gurilor rele. Toate drumurile din comună sunt asfaltate, a amenajat canalizare și stație de epurare și a implementat sistem de colectare a deșeurilor. Deși bugetul comunei este de aproximativ 3 milioane de lei, exceptânt lucrările mari, toate investițiile din comuna Pădureni au fost realizate în regie proprie.

Prin urmare, Pădureni poate fi cu ușurință următorul tău loc de vacanță, având în vedere oportunitățile pe care le oferă, punând accent pe creerea poveștilor în natură, pe legăturile dintre oameni și pe pământul sacru care duce tradiția moldovenilor mai departe.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …

Comments are closed.