vineri, 22 septembrie , 2023

Muzeul Județean vă invită la „Noaptea Muzeelor”, un eveniment complex și complet: expoziții, concerte, concursuri

Expoziții, concerte și concursuri, acestea sunt activitățile pe care Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui le pregătește pentru „Noaptea Muzeelor”, manifestări ajunse la a XVIII-a ediție. Artiși vasluieni vor concerta pe esplanada muzeului, iar vizitatorii vor putea participa la expoziții și concursuri. Reprezentanții muzeului speră într-o participare numeroasă a muzeului care să se bucure de evenimentele organizate pentru ei.

Pentru sâmbăta viitoare, 14 mai 2022, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui le pregătește vasluienilor un eveniment special: „Noaptea Muzeelor”, ediția XVIII-a. În cadrul unei conferințe de presă, ieri, reprezentanții instituției au prezentat manifestările, care se vor desfășura pe esplanada muzeului și în interiorul instituției, în intervalul orar 17.00 – 24.00. „Este o zi importantă pentru noi, pentru că în fiecare an ne sărbătorim alături de alte muzee din țară și din Europa”, a descris manifestarea Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean, care a calificat acțiunea drept „un eveniment complet, care presupune mai multe activități: expoziții, concerte, concursuri”.

„Sper ca vasluienii să se bucure de toate aceste activități, pentru că ele sunt organizate cu mult drag de către noi”, a spus Ramona Mocanu.  

Printre cei care vor urca pe scena se regăsesc Fanfara Rotaria, elevii Asociației DUO ART și elevii Școlii Gimnaziare „Vasile Alecsandri”, care vor susține recitaluri la pian, grupurile „Arpeggio”, „Unison Junior”, „The Good Times”, „Unison”, „Joy of muzic”. Monica Roșu și Rareș Trufea vor susține câte un microrecital, în vreme ce surpriza muzicală de la finalul spectacolului va consta în acordurile de jazz oferite de Sorin Zlat Band București. „Sper că vasluienii se vor bucura de acești copii, pe care noi am încercat de fiecare dată să-i valorizăm așa cum am putut”, a spus directoarea Ramona Mocanu.

Iubitorii de artă plastică vor putea admira 51 de lucrări de pictură, grafică și sculptură participând la vernisajul expoziției „Donații/Donatori” care va avea loc în Sala „Arta” a muzeului. O a doua expoziție temporară este o premieră. Este vorba despre „Exponatul anului 2021”, care va avea loc în Sala „Multimedia” și va reuni 12 obiecte de patrimoniu dintr-o arie largă de domenii culturale, selectate de colectivul muzeului și integrate, în cursul anului 2021, în proiectul multianual „Exponatul lunii la Muzeul Județean Vaslui”. Activitatea este însoțită de o tombolă în care vizitatorii vor vota bunul cultural cel mai interesant.

O altă activitate va fi concursul „Detectiv peste timpul istoric”, ajuns la ediția a II-a, care presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziția de bază, amplasat al o altă secție decât cea de care aparține. Câștigătorul va fi premiat, ca și în cazul celuilat concurs, prin tragere la sorți.

Muzeul Județean îi anunță pe vasluieni că participarea la toate activitățile organizare este gratuită și mai ales că îi așteaptă cu drag. „S-a dovedit, de-a lungul timpului că Muzeul Județean este un muzeu viu, care se mișcă, trăiește și este alături de publicul care îi trece pragul”, spune Ramona Mocanu, care speră într-o participare numeroasă a vasluienilor la manifestările organizate.   

Sursa : http://www.monitoruldevaslui.ro/2022/05/muzeul-judetean-va-invita-la-noaptea-muzeelor-un-eveniment-complex-si-complet-expozitii-concerte-concursuri/

Vezi si

Meci caritabil astăzi pe Stadionul Municipal

CSM Vaslui anunță „fotbal umanitar”: un meci amical cu Politehnica Iași, echipă din Liga I, …

  • http://smilefm.vaslui.net:8000/