Muzeul ,,Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la vizionarea unui nou film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 8-a.

KineDok este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în 6 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 6 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Duminică, 8 ianuarie 2023 vă invităm să vizionați, în cadrul programului european KineDok powered by One World Romania, filmul românesc LEMN/WOOD, Regia: Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger | RO | 2020.

Tăierile ilegale sunt o afacere globală de miliarde. Alexander von Bismarck, descendent al Cancelarului de Fier și director executiv al Environmental Investigation Agency din Washington, D.C., reușește să urmărească, sub acoperire, mașinațiunile comerțului internațional cu lemn. Scopul lui principal nu este să expună o situație scandaloasă, ci să promoveze o schimbare în conștiința societății politice și civile, și un nou cod de conduită pentru economia globală și consumatorii din lumea întreagă. „Lemn” este un thriller de mediu care vorbește despre pădure și despre oamenii care trăiesc din comerțul cu lemn.

Proiecția va avea loc la sediul central al muzeului, din str. Vasile Parvan nr. 1, începând cu ora 11.30.

Vezi si

Serbarea Florilor la Vaslui

Cea de a 8-a editie a Serbarii Florilor va incepe vineri, 17 mai de la …