Noua atracţie a Vasluiului: Cea mai modernă piaţă din Moldova!

Municipalitatea vasluiană a dat ieri în folosinţă Piaţa Centrală, care cuprinde 45 de spaţii comerciale şi 130 de tarabe, pe o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi. Investiţia a costat echivalentul a peste trei milioane de euro, bani care provin numai de la bugetul local.

Piata centrala

Cea mai modernă piaţă din zona Moldovei se găseşte acum la Vaslui, fiind inaugurată ieri, în prezenţa mai multor oficialităţi. Comparată cu un adevărat mall, Piaţa Centrală cuprinde 45 de spaţii comerciale şi 130 de tarabe, pe o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi. Investiţia a fost demarată în 2012, iar acum, după doi ani, a devenit un reper pentru comerţul din România.
“Lucrările au costat 15 milioane de lei, fonduri ce provin de la bugetul local şi de la Direcţia de Administrare a Pieţelor. Spunem că e o lucrare de referinţă, însă notele la vom primi de la cei care vizitează piaţa, cumpărători şi comercianţi. La tarabe, există un sector dedicat producătorilor şi unul comercianţilor, ceea ce reprezintă o premieră pentru Vaslui”, a declarat primarul Vasile Pavăl.
Autorităţile locale şi judeţene au vizitat fiecare stand în parte.
“Este o lucrare de referinţă şi sperăm ca vasluienii să o păstreze cu sfinţenie. E un exemplu de cum ar trebui să se organizeze comerţul agroalimentar în România. Astfel de condiţii trebuie să aibă producătorii şi comercianţii”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu.
Primarul Vasluiului a menţionat că investiţia va fi amortizată în circa zece ani: “Am încheiat un obiectiv, iar acum mergem mai departe. Vor fi începute alte investiţii. Vrem să facem un bazar la standarde moderne. Mulţumesc constructorului, proiectantului, colegilor din primărie şi celorlalte instituţii care s-au implicat în finalizarea acestei lucrări”.
Noua piaţă conţine sectoare pentru tarabe legume-fructe, sector de carne cu boxe de etanşare, sector de peşte, sector de lactate şi alte funcţiuni (florărie, magazine agro-alimentare). Spre strada Nicolae Iorga se regăsesc magazine nealimentare cu acces direct din trotuar. Zona de carne este împărţită în semipreparate (cinci magazine, fiecare cu cameră frigorifică, şi grup sanitar propriu), boxe de carne şi tranşare (linii aeriene pentru aprovizionare cu carcase de carne). Zona de peşte dispune de culoar propriu de aprovizionare şi spaţiu pentru public izolat de restul pieţei. Există, de asemenea, un spaţiu pentru păsări vii şi o zonă de spaţiu verde.
“Consider că Piaţa Centrală vine în întâmpinarea vasluienilor cu toată gama de produse. Avem spaţii special amenajate pentru valorificarea peştelui proaspăt, pentru producătorii de carne, pentru lactate, dar şi pentru industria preparatelor din carne. Am ţinut cont de părerea proiectantului în realizarea investiţiei. Sunt câteva avantaje, care se vor vedea pe parcurs. Chiar dacă activitatea este prevăzută la subsol, costurile legate de confort nu vor fi aşa de ridicate”, a încheiat primarul Vasile Pavăl.

Sursa: Monitorul de Vaslui

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …