miercuri, 27 octombrie , 2021

Noua pistă de atletism de pe ”Municipal”, inaugurată oficial!

Marți, 27 iulie, noua pistă de atletism de pe Stadionul Municipal din Vaslui a fost inaugurată oficial. La eveniment au participat, alături de primarul Vasile Pavăl și viceprimarii Lucian Braniște și Cătălin Emil Mândru, și profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogos, însoțite de câteva dintre elevele pe care le antrenează. Nu a lipsit Mirela Lavric, multiplă campioană națională și europeană, care, fără ezitare, a dat un ”zece plus” pistei.

Darea în folosință a noii piste de atletism a avut deja loc, municipalitatea dând curs numeroaselor cereri formulate de vasluienii dornici de mișcare. Astfel, a subliniat primarul, imediat ce comisia de recepție a dat OK-ul că obiectivul a fost realizat conform documentației, pista a fost deschisă nu doar pentru atleții din cadrul CSM Vaslui, ci și pentru publicul larg. ”De sâmbătă, duminică, aici se aleargă. O folosesc copiii care se antrenează, dar, nu în ultimul rând, o vor folosi, gratuit, toți iubitorii de mișcare din oraș”, a dat asigurări primarul Vasile Pavăl.

Calitatea pistei a impresionat-o și pe antrenoarea Viorica Pintilie, iar părerea distinsei profesoare este relevantă nu doar prin prisma deceniilor închinate sportului de înaltă performanță, ci mai cu seamă a sutelor de medalii obținute la competițiile din țară și străinătate.

Mirela Lavric, una dintre elevele de aur ale antrenoarei Viorica Pintilie, a dat și o notă pistei: un zece plus! ”Fac sport de performanță de mai bine de 17 ani. Mă bucur mult pentru acest moment și mă bucur în special pentru copiii care vin din urmă”, a declarat sportiva, care a dat asigurări că va profita din plin de noua suprafață.  

Reamintim, miercuri, 21 iulie 2021, au fost recepționate lucrările la obiectivul de investiții Pistă de alergare la Stadionul municipal Vaslui, proiect finanțat din bugetul local, cu o valoare totală de 1.023.613,75 lei fără TVA. Lucrările au constat în reabilitarea pistei de alergare (2.724 mp) și realizarea infrastructurii sectorului de sărituri (137 mp pista de sărituri), realizarea rețelei de evacuare ape meteorice și crearea unei rețele de canale de evacuare perimetrale pistei de atletism.

”Am propus și am început acest proiect cu o idee: pista de alergare a Stadionului Municipal să ofere condiții optime atât sportivilor din municipiu, cât și cetățenilor care o foloseau pentru sportul de masă. Iată că avem acum un amplasament de excepție, realizat cu materiale de calitate superioară, de care vor beneficia elevii, sportivii și locuitorii municipiului. (…) Firește, avem convingerea că interesul pentru acest sport va fi dublat de folosirea corespunzătoare a noii piste și de păstrarea în condiții cât mai bune a investiției, în folosul tuturor”, declara primarul Vasile Pavăl.

Legat de acest ultim aspect, primarul a declarat că, în 2022, și Stadionul Municipal va intra în reparații capitale.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2021/07/noua-pista-de-atletism-de-pe-municipal-inaugurata-oficial/

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …