O bucureşteancă a câștigat premiul record la LOTO, cu un bilet de 470 de lei. Cu câți bani va rămâne din 10 milioane de euro

Peste 10 milioane de euro. Este cel mai mare premiu câștigat vreodată la LOTO 6/49. În spatele biletului câștigător se află o femeie de 40 de ani din București. A jucat numerele la o agenţie de pe bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6.

În această după-amiază a venit la sediul Române pentru a-și ridica banii. Dacă biletele din ultimii ani i-au adus mici câștiguri, numerele alese la ultima tragere la sorți au făcut-o milionară. A avut şi un mesaj pentru ceilalţi jucători: “Cred în şansa tuturor de a câștiga! Așa cum am crezut și în șansa mea! Jucați, insistați și atunci când doriți să renunțați tot mai continuați să jucați, pentru că soarele va ieși și pe strada dumneavoastră!”.

Românca care a câştigat marele premiu la LOTO 6 din 49 nu s-a bazat doar pe noroc

Două din cele 3 variante au fost completate cu scheme reduse, a câte 10 numere fiecare, iar pentru a treia variantă a bifat 7 numere, cu unul în plus faţă de varianta simplă. Biletul a costat 469,50 de lei.

Andrei Ionuț, Loteria Română: Deci, în total, biletul câștigător a fost jucat cu 67 de variante, care au dus la câștigarea celui mai mare premiu din istoria Loteriei, în speță 50 de milioane de lei. Câștigătorul va trebui să se prezinte pentru a-și ridica premiul la sediul Loteriei Române. 

De anul trecut, din august, statul este marele câştigtor la jocurile de noroc. Legea a fost modificată, astfel că impozitul ajunge şi la 40 la sută din câştig, în funcţie de sumă. Astfel, pentru câştigurile de până la 10.000 de lei impozitul este de 3 la sută, pentru sumele cuprinse între 10.001 şi 66.750 de lei, impozitul este de 20 la sută, iar pentru ce depăşeşte 66.751 de lei, impozitul este de 40 la sută. 

Este şi cazul marii câştigătoare care va primi în mână în jur de 6 milioane de euro. 

Cele 6 milioane de euro îi pot asigura câștigătorului o viaţă de lux

Omul ar putea să-şi ia un bloc cu 40 de apartamente a câte 150.000 de euro fiecare. Dar consultanţii financiari recomandă ca banii să fie investiţi ca să producă la rândul lor alţi bani. 10% din câştig, adică 600.000 de euro, pot fi cheltuiţi pentru îmbunăţirea vieţii personale. Norocosul ar putea să-şi ia o casă, un apartament de vacanţă, două maşini, plus alte cheltuieli. Apoi, grosul câştigului, adică 80%, ar putea fi investit în depozite, titluri de stat, apartamente, lingouri de aur şi în dezvoltarea unei afaceri. În aceste condiţii tot mai are bani să doneze şi încă nu puţin, în jur de 10 la sută. 

Adrian Asoltanie, consultant financiar: Şase milioane pot să însemne bani de care se vor bucura şi copii şi nepoţii persoanei care i-a castigat. La fel cum poate sa însemne bani care se cheltuie într-un an de zile. Şi vorbim peste un an de zile de o persoana la fel de săracă cum era în mai 2023. 

Românii rămân în continuare fani ai jocurilor de noroc. Dar și ai superstițiilor. Câștigătoarea premiului nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea. E decisă însă să investească banii pe care i-a câștigat.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.