Tragedia din Gura Bustei: Ana Maria a salvat trei vieți prin donarea organelor

O micuță de doar cinci ani a pierit într-un accident rutier teribil, care a avut loc săptămâna trecută în localitatea Gura Bustei din județul Vaslui. Ana Maria se întorcea acasă de la grădiniță, împreună cu mama și fratele ei, când mașina în care se aflau a fost lovită de un șofer care circula cu viteză excesivă și care a intrat pe contrasens. Micuța a fost grav rănită și a murit la scurt timp după ce a fost transportată la spital.

În ciuda durerii și a tristeții care i-au cuprins pe părinții și rudele Anei Maria, aceștia au luat o decizie curajoasă și au acceptat prelevarea organelor fetiței lor, care a salvat trei vieți. Rinichii Anei Maria au fost transplantați la două tinere de 24 și 29 de ani, iar ficatul ei a ajuns la o pacientă de 47 de ani din Chișinău, care se afla într-o stare foarte gravă.

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant din România, Guenadiy Ruemenov Vatachki, a explicat că în țară nu s-a găsit niciun pacient compatibil cu organul prelevat de la micuța de 5 ani, iar în astfel de cazuri ajunge la pacienți din țările vecine. Ficatul Anei Maria a fost transportat cu un elicopter SMURD la Chișinău, unde a avut loc intervenția chirurgicală care a durat 6 ore și în care au fost implicați aproape 50 de medici și asistenți medicali.

Familia Anei Maria a primit vestea cu bucurie și speranță, în ciuda durerii imense pe care o simțeau. Aceștia au transmis un mesaj de mulțumire și de recunoștință către toți cei care au făcut posibilă donarea organelor fetiței lor și către toți cei care au participat la transplanturile care au salvat vieți.

În același timp, familia Anei Maria a ridicat și o problemă importantă, care afectează siguranța copiilor din localitatea Gura Bustei. Aceștia au cerut construirea unui parc de joacă la intrarea în suburbie, unde este un teren viran nefolosit și potrivit pentru acest lucru, dar și montarea unor limitatoare de viteză și a unor indicatoare. Copiii din localitate se joacă în stradă, fiindcă nu au unde altundeva, iar acest lucru reprezintă un pericol pentru ei.

Tragedia din Gura Bustei a adus în prim-plan și o altă poveste dureroasă din familia Anei Maria. O mătușă a fetiței a suferit în trecut un accident în Spania și a rămas paralizată de la brâu în jos. Aceasta începuse să se miște din nou, cu ajutorul unor cârje, dar acum a venit această nenorocire care a adus o nouă durere în familia lor.

În ciuda tuturor acestor tragedii și suferințe, familia Anei Maria a arătat o mare putere și curaj, prin decizia lor de a dona organele fetiței lor și prin lupta lor pentru siguranța copiilor din localitatea lor. Aceștia merită toată recunoștința și sprijinul comunității, pentru că au arătat că, chiar și în cele mai grele momente, există speranță și solidaritate.

Vezi si

40 milione de lei pentru modernizarea a două drumuri din Județul Vaslui

Două drumuri județene din județul Vaslui vor fi reabilitate cu finanțare prin Programul Național de …

Comments are closed.