marți, 27 septembrie , 2022

O cincime din judeţ nu merge la doctor!

Peste 70.000 de vasluieni, reprezentând aproape 20 la sută din populaţia judeţului, nu au asigurare de sănătate şi sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar în cazul în care au nevoie de îngrijiri medicale de durată.

doctorita

 

Dacă, de exemplu, suferă un accident, primesc doar îngrijirile de la camera de urgenţă. Pentru orice alt tratament sau intervenţie chirurgicală trebuie să plătească.
Motivele actualei situaţii: unii refuză să achite asigurarea, susţinând că este inutilă atât timp cât în spital eşti nevoit să-ţi cumperi medicamentele, în timp ce alţii nu pot să o acopere pentru că nu au bani.
”Din totalul pacienţilor înscrişi pe listele medicilor de familie aflaţi în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, 19% sunt neasiguraţi şi beneficiază doar de pachetul de servicii de urgenţă, adică dacă viaţa le este pusă în pericol”, se arată într-un raport al CJAS.
În acest an, circa două treimi dintre bolnavi au renunţat la un moment dat să meargă la medic din cauza costurilor pe care le implică o astfel de vizită.
“Această cifră ar trebui să atragă atenţia autorităţilor şi să ridice semne de întrebare. Vorbim şi de mulţi vasluieni care nu au apelat la medic atunci când au fost bolnavi, chiar dacă sunt asiguraţi. Majoritatea nu merg la un consult decât atunci când starea lor de sănătate se agravează”, spun specialiştii.

Sursa:Obiectiv

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …