miercuri, 27 octombrie , 2021

O elevã de la LMK, pe podiumul unui concurs national de francezã

Bianca Corozel, elevă la LMK Vaslui, a obţinut premiul I la Concursul “Rêver en français”, organizat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi.

medalii-cluj-680x365

 

Bianca Corozel, elevă în clasa a XII-a la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, a obţinut o nouă şi importantă distincţie la o competiţie în limba franceză, organizată de Facultatea de Litere (Catedra de limba franceză) a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Vasluianca a primit premiul I la Concursul “Rêver en français”.
Anterior, Bianca Corozel s-a distins prin talentul teatral deosebit şi stăpânirea la perfecţie a limbii franceze şi a limbii engleze, fiind răsplătită prin acordarea premiului pentru cel mai bun spectacol la ediţia 2015 a Festivalului de teatru în limba engleză “Come with us to Dramaland” Cluj-Napoca (profesor îndrumător Mihaela Claudia Liteanu), a Marelui Premiu pentru piesa “În largul mării” la Festivalul de Teatru Bilingv “Eugen Ionescu” de la Buzău, ediţia 2014 (profesori îndrumători Mihaela Claudia Liteanu şi Alexandru Mîţă), a premiului special la “Centre Francophone International – Voluntariat pour la Communauté 2015”, acţiune internaţională complexă, organizată de Centrul Cultural Francofon Buzău (preşedinte Maria Monalisa Pleşea).

Totodată, împreună cu cu trupa de teatru a LMK Vaslui, ea a obţinut Marele Premiu al Festivalului de Teatru Bilingv “Eugen Ionescu” – secţiunea în limba franceză, pentru piesa “Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian​ (versiunea în limba franceză Alexandru Mîţă​).Tot Biancăi Corozel i-a revenit atunci Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.

sursa:Obiectiv

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …