Octogenar din judeţul Vaslui, intoxicat cu bioxid de carbon în beciul din gospodărie

Bâtrânul coborâse să vadă dacă vinul a fermentat însă a fost doborât de substanţa emanată, fiind găsit de rude prăbuşit lângă butoaie, în stare de inconştienţă.

La faţa locului s-au deplasat atât un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cât şi unul de terapie intensivă mobilă. „Ajunşi la locul evenimentului pompierii au acţionat pentru scoaterea imediată a  persoanei din interiorul beciului, care se afla în stare de inconştienţă, iar echipajul de prim ajutor a acţionat pentru  salvarea acesteia prin aplicarea unei măşti de oxigen”,a declarat Petru Iftene, purtatorul de cuvânt al ISU Vaslui. Ulterior, acesta a fost transportat la Compartimentul Primire Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în stare stabilă, cu diagnosticul intoxicaţie cu bioxid de carbon.

Pentru a evita asemenea tragedii este de dorit, ca fermentarea vinului să nu fie în spaţii închise, cum ar fi subsolurile şi beciurile gospodărilor. a recomandat Petru Iftene, purt[torul de cuvânt al ISU Vaslui.

Sursa: adevarul.ro

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …