marți, 27 septembrie , 2022

“Odă Europei”, în centrul Civic

Marți, 9 mai, Consiliul Județean, Centrul de Informare “Europe Direct”, Primăria Vaslui și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale organizează concertul aniversar de muzică clasică “Odă Europei”. În Centrul Civic al municipiului Vaslui, pe durata a aproximativ trei ore, începând cu ora 19, vor evolua soliștii Iolanda Ciobanu, Costel Enea, Daniel Macarov și Rareș Trufea, corala “Fantasia” și cvartetul “Colosseum”.

oda europei vaslui

În cazul în care vremea nu va fi favorabilă, concertul va fi susținut la Casa de Cultură a Sindicatelor “Constantin Tănase”. Participarea este gratuită.

“Concertul «Odă Europei» aduce în atenția publicului promovarea valorilor europene și celebrarea Zilei Europei, marcarea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a 60 de ani de la semnarea tratatelor de la Roma, care stau la baza construcției europene”, spun organizatorii.

Simpozion pe tema semnificației istorice a zilelor de 9 și 10 mai

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui organizează, luni, 8 mai, de la ora 13, în Sala “Arta”, manifestarea cultural-științifică “Semnificația istorică a zilelor de 9-10 mai”, dedicată Zilei Independenței de Stat a României (9 mai 1877), Zilei Victoriei (9 mai 1945) și Zilei Europei (9 mai 1950).
Vor participa cu alocuțiuni lect.univ.dr. Gabriel Leanca, de la Universitatea “Al.I. Cuza” din Iași – “Domnia lui Carol I între geopolitică și proiect constituțional”, prof.dr. Vasile Sprâncenatu, de la Școala gimnazială “Ștefan Ciubotărașu” Lipovăț – “Contextul diplomatic al proclamării independenței de stat”, col. (r) Mihai Focșa, de la Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria, Filiala Județeană Vaslui – “Importanța militară a zilei de 9 mai 1945. Lucruri petrecute în afara paginii de istorie”.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Vezi si

Au venit banii pentru recenzori!

3.865.000 lei este suma totală alocată județului Vaslui de către Guvern pentru plata persoanelor implicate în …