Opel anunţă Rocks-e, o maşină electrică de oraş pe care o poţi conduce de la 16 ani

Opel a anunţat o nouă maşină electrică de oraş numită Rocks-e, care va fi disponibilă la un preţ foarte mic.

Apărând ca un rebrand al modelului Citroen AMI, Opel Rocks-e poate fi condus România și cu permis din categoria B1 (vârstă minimă 16 ani), fiind încadrat la categoria Microcar (vehicule care prin construcție nu pot depăși viteza de 50Km/h.

Rocks-e de la Opel are o baterie de 5,5 kWh, suficientă pentru aproximativ 70 de km de autonomie. Mașina poate fi realimentată de la o priză normală de 220V în numai 3.5 ore. Viteza maximă atinsă este de 45 km/h, asemeni unui moped. Abia suficient de rapidă pentru a nu încurca traficul urban, Opel Rocks-e nu prea are ce căuta pe drumurile extra-urbane. Producătorul nu dezvăluie puterea exactă a motorului, însă la o greutate de numai 471 Kg (inclusiv bateria), probabil că nu rămâi ultimul la semafor.

Măsurând 1.39 metri lățime (fără oglinzile retrovizoare) și 2.41 metri lungime, Rocks-e este o mașină cu care te poți strecura pe cele mai înguste străduțe și o poți parca aproape oriunde există puţin spaţiu. Cu un cerc de bracaj de numai 7.2 metri, mașina poate fi întoarsă dintr-o singură manevră, chiar și pe drumuri relativ înguste.

La bord este destul spaţiu pentru şofer şi un pasager. Aceasta nu este o maşină de o singură persoană, asemeni Renaul Tweezy.

Deși Opel nu dezvăluie prețul, micuţa maşină electrică nu poate fi mai scumpă decât originalul Citroen AMI, anunțat cu preţul de 6.000 de euro. Probabil că mașina va fi disponibilă și pentru închiriere, ca o soluție practică și convenabilă pentru deplasările urbane.

Comenzile pentru Opel Rocks-e vor fi acceptate din această toamnă la dealerii Opel selecționați, mai întâi în Germania și apoi în alte țări europene.

Vezi si

Avionul Londra – Chisinau a aterizat de urgenta la Iasi din cauza unei alerte cu bomba

Avionul companiei WIZZ AIR care opera cursa Londra-Chișinău a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional …