miercuri, 24 aprilie , 2024

Oraşele unde ai peste 30 de zile de concediu pe an, fără a socoti sărbătorile naţionale

Oamenii care pleacă pentru a munci în străinătate nu fac altceva, de multe ori, decât să schimbe un birou de lemn cu un altul, indiferent cât de exotică sau specială ar fi noua adresă. Potrivit unui studiu recent realizat de UBS, există însă mai multe oraşe în lume care oferă în jur de 30 de zile libere pe an, adică şase săptămâni de concediu, fără a pune la socoteală zilele libere oferite de stat.

rome-italy

 

Oferta e mai mult decât generoasă dacă o comparăm cu cele din Bangkok, Beijing sau Los Angeles, unde numărul zilelor libere variază între 10 şi 14 pe an. Cei de la BBC au realizat o listă a oraşelor cu cel mai „lejer” program de muncă.

Sao Paulo, Brazilia – locuitorii s-au grăbit să-l numească un oraş al dependenţilor de muncă, chiar dacă guvernul impune ca fiecare angajator să ofere 31 de zile libere în fiecare an. Cu toate acestea, singurii angajaţi care beneficiază de această ofertă sunt bugetarii sau angajaţii din comerţ.

Roma, Italia – Numărul mediu de zile libere oferite în Roma este de 32, însă condiţiile economice actuale, precum rata şomajului de 12,5%, îi forţează pe italieni să rămână mai mult la birou.

Lima, Peru – profitând de un număr mediu de 31 de zile libere, rezidenţii din capitala statului Peru au suficiente locuri în care îşi pot petrece vacanţele: munte, mare, păduri tropicale şi plaje de vis sunt doar la câteva ore distanţă.

Moscova, Rusia – cu cele 31 de zile libere oferite anual, unii locuitori pleacă şi de trei ori în vacanţă în timpul unui an.

Manama, Bahrain – Cu 34 de zile libere anual, Manama se află în fruntea listei alcătuite de UBS; pe lângă acestea, locuitorii se bucură şi de cele aproape 20 de sărbători naţionale. Cei mai mulţi angajaţi pleacă în concediu vara, atunci câmd temperaturile depăşesc în mod uzual 40 de grade Celsius.

„Cele mai populare destinaţii sunt Asia şi Europa, cu precădere Turcia, Georgia şi Armenia”, explică Amal Dashti, cetăţean al Bahrainului.

Vezi si

9 pași să renunți la mâncarea fast food. A mânca sănătos nu înseamnă mese plictisitoare sau fără gust

Consumul excesiv de mancaruri nesanatoase, cunoscut sub numele de junk food, poate avea consecinte negative …