Ordin al ministrului Sãnãtãtii: toti elevii de clasa a VIII-a si a XII-a vor învãta dimineata

Se schimbã regulile de sãnãtate, valabile pentru toate unitãtile de învãtãmânt. Potrivit unui ordin al ministrului Sãnãtãtii, care înlocuieste vechiul set de reguli din 1995, elevii din clasele a VIII-a si a XII-a, cei din învãtãmântul primar si de la grãdinitã vor avea cursuri numai dimineata. De asemenea, documentul mai precizeazã faptul cã ghiozdanul trebuie sã nu depãseascã 10% din greutatea copilului, lucru care pânã acum era valabil doar la ciclul primar. Regulile pentru orarul elevilor rãmân aceleasi, iar lucrãrile de control si tezele nu vor fi date în zilele de luni si vineri

scoala

Elevii din clasele VIII-a si a XII-a, cei din învãtãmântul primar si de la grãdinitã vor avea cursuri numai dimineata. Potrivit Ordinului de ministru al sãnãtãtii, „elevii din ciclul primar si gimnazial folosesc ghiozdane de spate cu fata posterioarã întãritã”, iar „greutatea continutului ghiozdanului la toate ciclurile de învãtãmânt nu trebuie sã depãseascã 10% din greutatea copilului”.

În vechiul ordin, prevederea era: „Elevii din clasele I-IV vor folosi ghiozdane pentru prevenirea aparitiei deformãrilor de coloanã vertebralã. Greutatea continutului ghiozdanului nu va depãsi 2-2,5 kg”. Aceasta din urmã a fost acum abrogatã. Documentul mai stabileste cã „activitatea de scriere nu se desfãsoarã la clasa pregãtitoare si clasele I-II la prima orã”.

Legat de orele de sport, la articolul 38 se prevede cã „orele de educatie fizicã nu se efectueazã în prima orã a turei de dupã-amiazã. Orele de desen, mai ales de desen tehnic, se vor efectua în perioadele de timp în care elevii beneficiazã de iluminatul natural. Se evitã situarea a douã ore consecutive ale aceluiasi obiect de studiu. Se evitã planificarea unui numãr mai mare de douã teze pe sãptãmânã. Tezele si lucrãrile de control planificate nu se stabilesc în prima si ultima zi din sãptãmânã scolarã si nici în douã zile scolare consecutive”, potrivit ordinului citat.

Sursa: http://vremeanoua.ro/ordin-al-ministrului-sanatatii-toti-elevii-de-clasa-a-viii-a-si-a-xii-a-vor-invata-dimineata/

Vezi si

De ce nu e bine să îți pui hainele în dulapul din camera de hotel imediat cum ajungi acolo

Nimic nu se compară cu sentimentul de a ajunge în camera de hotel după un …