Orhideea – secretul florarilor pentru o inflorire luxurianta si abundenta

Orhideele vă pot sublima și parfuma casa. Tocmai din acest motiv este necesar să știți să le întrețineți bine în fiecare zi. Aflați cum le poate ajuta sucul de lămâie să-i mențină în viață pentru o lungă perioadă de timp. Este sigur că adoptați acest truc pentru aceste flori frumoase!

Aceste plante cu flori pot fi capricioase și greu de îngrijit. Din fericire, există un truc care vă va face mai ușor să le întrețineți. Principiul lui? Apă cu suc de lămâie, un secret care vă va permite să le mențineți sănătoase.

Pentru a menține aceste flori sănătoase, ele trebuie să fie îngrijite corespunzător. Prin urmare, merită să știți cum să udați și să fertilizați orhideele  ,  mai ales că sunt plante care trăiesc în mod natural în pădurile tropicale. Prin urmare, se dezvoltă într-un climat umed, întunecat și cald.

De ce merită să adăugați suc de lămâie la orhidee?

Orhidee bine intretinute

 

Lămâia conține multe vitamine și minerale care sunt, de asemenea, sănătoase pentru plante. In plus, citricele au proprietati bactericide, contin vitamina C si cele din grupa B, precum si potasiu sau chiar magneziu. Pentru ca orhideele să aibă flori frumoase și frunze strălucitoare, este indicat să adăugați din când în când câteva picături de suc de lămâie în apă. Acest fruct acidifică apa și, deoarece orhideelor ​​le place aciditatea în sol, aceasta va avea un efect foarte pozitiv asupra creșterii lor. Pentru ca frunzele să strălucească bine, le puteți spăla ușor cu o cârpă înmuiată în apă și suc de lămâie.

Udă o orhidee cu lămâie

Pentru o creștere bună, orhideea va trebui udată o dată pe săptămână. Acest lucru va trebui să fie făcut puțin diferit față de alte plante în ghivece. Turnați apă caldă în farfurie cu câteva picături de suc de lămâie și puneți planta în ea. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute înainte de a scoate borcanul și de a-l așeza în locul său obișnuit. Frunzele vor fi luxuriante, iar petalele sublime!

 

Cu ce ​​să hrănești orhideea?

Nu veți avea nevoie de îngrășăminte speciale pentru a face orhideea să înflorească. Îngrășământul minune este la îndemână și nu costă nimic. Este suc  de lamaie  .

Acest ingredient este excelent pentru întărirea sistemului radicular al orhideei, prevenind putrezirea rădăcinilor și stimulând înflorirea acestora. Pentru a pregăti îngrășământul, amestecați puțină apă cu suc de lămâie – 100 mililitri de suc în 3 litri de apă. Udă floarea cu această soluție o dată la șase săptămâni.

Compușii minerali ai lămâii au grijă de plantă, îi consolidează sistemul radicular, îi accelerează creșterea și îi prelungesc viața. Pentru a nu strica nimic, îi îmbunătățesc rezistența la paraziți.

Cât de des să udați orhideea?

Întreținerea unei orhidee

Planta trebuie udata o data la 7 zile vara si de 2-3 ori pe luna iarna.

De asemenea, este important să monitorizați orhideea. Dacă observați că frunzele se ofilesc la vârfuri sau se îndoaie, înseamnă că planta are nevoie de mai multă apă. Dacă  frunzele  sunt moi și încep să putrezească, udați prea des. De asemenea, cel mai bine este să folosiți apă de ploaie la temperatura camerei pentru o creștere bună.

Vezi si

De ce nu e bine să îți pui hainele în dulapul din camera de hotel imediat cum ajungi acolo

Nimic nu se compară cu sentimentul de a ajunge în camera de hotel după un …