Pământul e cremene! Arăturile sunt o adevărată corvoadă pentru fermierii vasluieni

Campania agricolă de toamnă se defășoară în condiții extrem de dificile. Lipsa acută a precipitațiilor a făcut ca solul să fie foarte tare, iar arăturile să se execute cu un consum mare de carburant și uzură a utilajelor. Toată lumea așteaptă precipitațiile, pentru a putea pregăti terenul pentru culturile de primăvară și a speră la producții satisfăcătoare.

Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, a spus că lucrările de toamnă se realizează foarte greu și este nevoie urgentă de precipitații.

„Avem consum mare la carburant. Practic, ne stricăm utilajele, dar nu avem ce face. Dacă nu realizăm arătura de toamnă, nu se poate pregăti terenul pentru culturile de primăvară. Sper să avem precipitații, să pregătim patul germinativ cum trebuie. În condițiile în care precipitațiile în ultimii ani au lipsit, fără lucrări de calitate șansele la producții satisfăcătoare sunt foarte mici”, a spus Vasile Novac.

Reamintim că seceta severă din acest an a calamitat o suprafață totală de 40.637,93 hectare cu culturi de toamnă. Este vorba despre culturile de grâu, orz, orzoaică, rapiță și culturile de orzoaică de primăvară și mazăre care au fost recoltate în același timp cu culturile de toamnă.

Citește mai mult: https://estnews.ro/2022/11/17/pamantul-e-cremene-araturile-sunt-o-adevarata-corvoada-pentru-fermierii-vasluieni/

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …