miercuri, 27 octombrie , 2021

PANICĂ! Noul virus ucigaş se transmite de la om la om

Noul virus care a pus pe jar lumea medicală încă de la începutul acestui an, coronavirusul care seamănă cu SARS-ul, devine mai puternic şi începe să se transmită de la om la om. Autorităţile medicale de la nivel mondial sunt în alertă maximă.

coronavirus_f357785b41

Doi membri ai personalului medical saudit au fost infectaţi cu noul coronavirus înrudit cu SRAS, contractat de la pacienţi, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). „Este prima dată când o infecţie cu noul coronavirus este diagnosticată la personalul medical după contactul cu pacienţii”, a dezvăluit OMS într-un comunicat.
Până pe 12 mai au existat 34 de cazuri notificate de Organizatia mondiala a sanatatii, dintre care 20 mortale. Acest grad de mortalitate (peste 50% din cazurile inregistrate) si faptul ca transmiterea interumana, deocamdata numai la subiectii cu imunitate scazuta, a fost confirmata, au impus luarea de masuri suplimentare de precautie. Intre timp, starea de panica a cuprins intrega regiune de est a Arabiei Saudite, unde s-au inregistrat majoritatea cazurilor de Coronavirus, ale carui simptome seamana foarte mult cu SRAS. „Am avut simptomele specifice de gripa, dar cu febra foarte mare”, a relatat un tanar, sub acoperirea anonimatului.
Lumea medicală este îngrijorată pentru că se cunosc foarte puţine detalii despre noul virus, la fel ca şi despre tratamentul adecvat acesteia.

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …