miercuri, 27 octombrie , 2021

Patru vasluieni au fraudat statul francez cu 1,7 milioane de euro

Douã cupluri din Vaslui au înselat statul francez cu 1,7 milioane de euro printr-o metodã ineditã: întocmeau dosare false de maternitate sau racolau femei pe care le plãteau sã le facã jocul. Cei patru români au fost arestati anul trecut, dar doar o parte din pagubã a fost recuperatã. Potrivit publicatiei franceze ladepeche.fr, frauda a fost fãcutã publicã în raportul anual al Curtii de Conturi din Franta. 

bombardier interlop bmw

Cele douã cupluri, de loc din Vaslui, au pus la cale înselãtoria imediat ce au ajuns în Franta. Pentru a intra în evidentele statului francez, femeile s-au declarat contractori independenti în sectorul recuperãrii metalelor si a deseurilor, apoi au rãmas rapid însãrcinate si au cerut alocatii. Cum în Franta pãrintii primesc o alocatie care creste în functie de numãrul de copii, românii si-au dat seama cã sunt bani frumosi si usor de obtinut, asa cã au pus la cale un plan.

„Au strâns câteva sute de mii de euro”

„Vorbim de o retea care a fost destructuratã. Este vorba de douã cupluri de români, care pe baza unor dosare false, au declarat 1.200 de sarcini fictive si care au primit peste un milion de euro”, a declarat avocatul Charles Prats. Initial, cele douã cupluri racolau tinere pe care le plãteau cu cîtiva euro sã declare cã sunt însãrcinate. Mai apoi, ca sã nu mai împartã banii cu nimeni, s-au folosit cãrti de identitate si certificate de nastere românesti false. „Au început prin a face asta în nord si apoi si au ajuns sã o facã si în est, în apropiere de Strasbourg, unde au strâns câteva sute de mii de euro”, a mai declarat avocatul, conform sursei citate.

Cuplurile au fost arestate

Chiar dacã au încercat sã îsi piardã urma trecând dintr-o regiune în alta a Frantei, pânã la urmã autoritãtile din Hexagon le-au luat urma. Cuplurile au fost arestate în aprilie anul trecut, iar o parte din bani au fost recuperati. O altã sumã a fost investitã în proprietãti din România. În Franta, o familie cu doi copii primeste circa 130 de euro pe lunã, cu trei 300 de euro pe lunã, iar apoi câte 150 de euro pentru fiecare copil.

Sursa: http://vremeanoua.ro/patru-vasluieni-au-fraudat-statul-francez-cu-17-milioane-de-euro/

Vezi si

Compania Națională de Investiții va construi două creșe în municipiul Vaslui

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a informat Primăria Vaslui cu privire la faptul că în …