Pedepse record pentru criminalii minori de la Negresti!

Aproape 42 de ani de puscarie. Aceasta este pedeapsa stabilita ieri, de Tribunalul Vaslui pentru cei trei adolescenti din Negresti, care la sfarsitul lunii octombrie 2015  au ucis in chinuri groaznice o femeie de 93 de ani după care i-au dat foc stropind-o cu vodcă.

criminali negresti

 

Dupa luni intregi de ancheta, timp in care au avut loc zeci de interogatorii, s-au strans probe si s-a refacut tabloul sinistrei crime de la Negresti, judecatorii Tribunalului Vaslui au decis ca Florin Galan zis Trufanda (18 ani) să stea după gratii 23 de ani si 10 luni,  pentru omor calificat, tentativa de taharie si distrugere; 15 ani este pedeapsa pentru Mihai Rusu (14 ani), elev în clasa a șaptea, acuzat de omor calificat, tentative de talharie, distrugere prin incendiere si profanare de cadavre; 2 ani si 10 luni va petrece dupa gratii si Lucian Ungureanu (16 ani), elev în clasa a zecea, care a dat foc batranei, deja decedata.

Rusu va fi incarcerat intr-un centru de detentie pentru minori pana la implinirea varstei de 18 ani, urmand sa fie transferat intr-un penitenciar.

Potrivit anchetatorilor, Galan si Rusu au ucis-o pe batrana cu mai multe lovituri de cutit, iar Ungureanu a dat foc cadavrului, dupa ce Rusu a stropit-o pe victima cu vodcă. Pusi in fata probelor, cei trei si-au recunoscut faptele, dar nu au schitat nicio urma de regret in fata judecatorilor, care au stabilit si plata sumei de 10 mii de lei fiului victimei, drept daune morale.

Sursa:estnews.ro

Vezi si

Micile ferme agricole atrag în satele Vasluiului fonduri europene de peste un milion de euro

Fermierii din comunitățile vasluiene mizează tot mai multe pe fondurile euroepene nerambursabile. Interesul s-a manifestat …