duminică, 24 octombrie , 2021

Penitenciarul Vaslui face angajãri, fãrã concurs, pentru o perioadã de sase luni

Penitenciarul Vaslui are disponibile douã posturi din sursã externã, posturi pe care se va face angajare fãrã concurs, în regim de urgentã. Angajarea se face pe o perioadã determinatã, mai exact pe sase luni de zile.

penitenciar-vaslui-800x445

Administratia Nationalã a Penitenciarelor a analizat necesitatea încadrãrii unor posturi vacante, în vederea eficientizãrii acordãrii asistentei medicale si acoperirii cerintelor apãrute în contextul epidemiologic actual, astfel încât mãsurile de preventie si interventie impuse de evolutia în dinamicã a virusului SARS-CoV-2 sã fie implementate în parametri optimi, potrivit unui comunicat de presã transmis vineri. “Prin respectarea prevederilor OMJ nr. 1560/C/2020 din 23 aprilie 2020 pentru stabilirea procedurii de angajare fãrã concurs în politia penitenciarã, în temeiul art. 9 din anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stãrii de urgentã pe teritoriul României, sunt vizate a fi încadrate cu personal 48 de posturi de medic, 47 de posturi de asistent medical si 20 de posturi de agent în sectorul operativ, pe duratã determinatã de 6 luni, astfel încât sã se asigure îndeplinirea/continuitatea sarcinilor si activitãtilor în cadrul politiei penitenciare, în conditii de sigurantã”, se aratã în comunicat.

Penitenciarul Vaslui functioneazã în regim de avarie pe parte de asistentã medicalã

Printre cele peste 25 de penitenciare din tarã care fac angajãri în aceastã perioadã se aflã si institutia din Vaslui, care cautã un medic specialist medicinã generalã (post de personal civil contractual) si un asistent medical generalist ( post de personal civil contractual). Cei interesati pot depune depune o cerere pânã în aceastã dupã-amiazã, la ora 15:00, urmând ca pe data de 12 mai sã sustinã interviul, iar pe data de 14 mai sã se prezinte la post. Penitenciarul Vaslui se confruntã cu o crizã în ceea ce priveste asigurarea asistentei medicale, din cele patru posturi de medici care figureazã în organigramã, la aceastã orã fiind ocupate doar douã posturi, dintre care unul este de medic stomatolog. Lipsa personalului medical este o problemã întâlnitã în toate penitenciarele din România, iar ea s-a acutizat în ultimii doi ani, de când salariile cadrelor medicale au crescut la nivelul anului 2021. Dupã aceste cresteri, foarte putini medici si asistenti medicali au ales sã-si practice, în continuare, meseria în închisorile din tarã, ele migrând spre spitale si cabinetele medicilor de familie.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/penitenciarul-vaslui-face-angajari-fara-concurs-pentru-o-perioada-de-sase-luni

Vezi si

Google Photos va afișa colajele Memories și în interfața pentru desktop

Luând forma unor colaje de poze și animații mai mult sau mai puțin reușite, amintirile …