Pensionarii vor pensii mai mari și contestă la Tribunalul Vaslui deciziile de pensionare

Zeci de pensionari au formulat contestații la Tribunalul Vaslui, deoarece sunt nemulțumiți de deciziile de pensionare. Cele mai multe petiții se referă la adeverințele pentru grupele de muncă care, din cauză că sunt incorecte, sunt respinse. Conform noii legi a pensiilor, bătrânii pot depune plângeri direct la instanța de judecată. În peste 99% din cazuri, judecătorii dau câștig de cauză Casei Județene de Pensii Vaslui.

isabel bogdan vaslui casa de pensii contact

Mulți pensionari vasluieni continuă să fie extrem de nemulțumiți față de cuantumul pensiilor. Considerându-se nedreptățiți de către Casa Județean de Pensii (CJP) Vaslui, bătrânii aleg să se adreseze instanțelor de judecată. Dacă pe vechea legislație contestațiile se depuneau la CJP Vaslui și apoi erau transmise la Comisia Centrală de Constestații pentru a fi soluționate, în prezent, procedura s-a schimbat radical. Potrivit Legii nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, pensionarii nemulțumiți pot depune contestațiile direct la instanța de judecată, în speță la Tribunalul Vaslui.

Isabel Bogdan, directorul CJP Vaslui, a precizat că, la această dată, sunt înregistrate pe rolul instanței de judecată 128 cazuri juridice.

”Cei mai mulți pensionari sunt nemulțumiți de faptul că nu le sunt acceptate adeverințele pentru grupele de muncă. Aceste adeverințe trebuie să fie corecte, să  aibă elemente de identificare, pentru că în caz contrar le respingem. Dacă instanța de judecată îi dă petentului câștig de cauză, noi reviziuim dosarul și punem respectiva persoană în drepturi. Dacă pensionarul care s-a adresat instanței nu câștigă, rămâne în vigoare soluția dată de noi. În peste 99% din aceste cazuri are câștig de cauza CJP Vaslui. Noi suntem ordonatori de credite și trebuie să fim foarte atenți atunci când stabilim drepturile de pensie. În toate cazurile aplicăm cu strictețe prevederile legale”, a precizat Isabel Bogdan.

Alte nemulțumiri ale pensionarilor vasluieni țin de faptul că nu au avut pensiile recalculate potrivit Legii 221/2018. În anul trecut, CJP Vaslui a stabilit 4.427 cazuri noi de pensie și a recalculat 6.852 de pensii.

Pensii mici

Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că până la majorarea pensiilor din toamna acestui an, bătrânii se descurcă tot mai greu în fața scumpirilor în lanț a serviciilor publice.

”Pensionarii nu au acum o problemă cu medicamentele, pentru că acestea sunt compensate. S-au scumpit foarte mult gazele naturale, apa și gunoiul. Orice majorare de pensie se pierde în fața acestor scumpiri. Fiecare pensionar o duce din ce în ce mai greu”, a spus Ioan Stamate.

Potrivit datelor primite de CJP Vaslui de la Ministerul Muncii, în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 august… Citeste mai mult pe Est News http://estnews.ro/2020/02/26/pensionarii-vor-pensii-mai-mari-si-contesta-la-tribunalul-vaslui-deciziile-de-pensionare/

Vezi si

Jumătate din UAT-urile din județ, niciun caz de coronavirus în ultimele două săptămâni!

Nu mai puțin de 43 de comune din totalul de 86 de unități administrativ teritoriale …