Pericol public: cu alcool în cap, s-au urcat la volan!

INCONSTIENTI…Politistii vasluieni care au efectuat controale în trafic zilele trecute, au depistat pe drumurile publice ale judetului Vaslui, mai multi soferi care au încãlcat codul rutier. Cel mai grosolan mod de a încãlca legea este acela de a circula pe drumurile publice beat la volan. Dacã tinerii mai pot avea scuze, ca tineretea, lipsa de educatie dar si teribilismul, la soferii cu vârste înaintate, nu te astepti sã-i vezi conducând clampã ! Politistii vasluieni au depistat doi bãrbati, unul de 58 de ani si unul de 63 de ani, cu alcoolemie de aproape 1 la mie sau 1,02 la mie!

Sâmbãtã, 8 ianuarie, ora 11:10, politistii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati pe drumul european DE 581, în comuna Zorleni, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 63 de ani, din localitatea Simila, comuna Zorleni, judetul Vaslui. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat (1, 02 la mie alcool în sânge). Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Încã unul…

Duminicã, 9 ianuarie, ora 07:55, politistii Serviciului Rutier, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, aflati în exercitarea atributiilor de serviciu pe drumul judetean DJ 207 E, în comuna Bãlteni, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 58 de ani, din municipiul Vaslui. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat (0,84 la mie alcool în sânge). Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, în vederea recoltãrii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

„Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a celor doi conducãtori auto, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice.”, a precizat inspectorul Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice : Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice! Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie

Sursa : https://www.vremeanoua.ro/pericol-public-cu-alcool-in-cap-s-au-urcat-la-volan/

Vezi si

Profesorii vasluieni intră în grevă de avertisment: timp de două ore, nu vor intra la ore!

GREVĂ… Sindicaliștii din învățământ au anunțat că, începând de mâine, vor intra în grevă de …