miercuri, 24 aprilie , 2024

Peste 60 de angajaţi ai Poştei din Vaslui şi-au depus cereri de demisii

Peste 60 de angajaţi ai Poştei Vaslui au solicitat disponibilizarea colectivă, în ultimele zile, din cauza salariilor mici şi a volumului crescut de activitate, numărul mare de cereri de concediere fiind motivat şi de acordarea unor salarii compensatorii, anunţă Mediafax.

posta romana

Potrivit Oficiului Judeţean de Poştă (OJP) Vaslui, solicitările de disponibilizări colective au fost depuse, în general, de către factori poştali din mediul rural care încearcă să profite de cele până la 30 de salarii compensatorii acordate de către companie.

„Este surprinzător că numărul angajaţilor care ne solicită încetarea raporturilor de muncă este mai mare decât cel al posturilor repartizate judeţului Vaslui pentru a fi restructurate. Avem situaţii în care toţi salariaţii unei subunităţi, cum este cazul Fălciului, au solicitat disponibilizarea colectivă, ceea ce ne-ar putea afecta activitatea în respectiva comunitate. Însă, toate aceste cereri vor fi analizate şi nu vor fi acceptate solicitările unde există posturi unice, ce ar putea avea efect direct asupra bunului mers al activităţii”, a declarat şeful OJP Vaslui, Nicuţă Marcu.

În judeţul Vaslui, pe lângă cele peste 60 de cereri de disponibilizări colective, 70 de angajaţi ai Poştei Vaslui şi-au dat demisia, în ultimul an, 25 dintre ei beneficiind de salarii compensatorii.

Concedierile colective fac parte din planul de redresare a Companiei Naţionale Poşta Română, care de mulţi ani înregistrează pierderi financiare importante an de an.

Sursa: Adevarul de Vaslui

Vezi si

Aproape 60% dintre cetățeni declară că vor vota în mod sigur la alegerile din 9 iunie

Alianța PSD-PNL este creditată cu 46,6% din intențiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu …