Peșterile antice de lavă din Hawaii sunt pline de forme de viață misterioase

Microbii sunt cele mai mici organisme vii cunoscute de pe Pământ și pot fi găsite aproape peste tot, chiar și în condițiile reci, asemănătoare planetei Marte, din peșterile antice de lavă din Hawaii.

Pe insula Hawaii, oamenii de știință au descoperit recent un tip interesant de microbi noi care prosperă în peșteri geotermale, tuburi de lavă și orificii vulcanice.

Peșterile antice de lavă din Hawaii s-au format cu 65 și 800 de ani în urmă și primesc puțină lumină solară sau deloc. De asemenea, acestea pot conține minerale și gaze toxice. Cu toate acestea, „covorașele” microbiene sunt o caracteristică comună a peșterilor de lavă din Hawaii.

Peșterile antice de lavă din Hawaii ascund forme de viață unice

Mostrele din aceste covorașe, luate între 2006 și 2009 și apoi din nou între 2017 și 2019, dezvăluie forme de viață și mai unice decât se așteptau oamenii de știință. Atunci când cercetătorii au secvențiat 70 de probe pentru o singură genă ARN, folosită în mod obișnuit pentru identificarea diversității și abundenței microbiene, nu au putut găsi aproape nicio asemănare cu genurile sau speciile cunoscute, notează Science Alert.

„Acest lucru sugerează că peșterile și fumarolele sunt ecosisteme diverse subexplorate”, scriu autorii studiului.

Microbii, după plante, reprezintă cea mai mare parte a biomasei planetei noastre și aproape toată biomasa din subsolul adânc al Pământului. Cu toate acestea, deoarece aceste organisme sunt atât de mici și trăiesc în medii atât de extreme, oamenii de știință le-au trecut cu vederea de-a lungul timpului.

Citește mai mult: https://www.descopera.ro/natura/20138752-pesterile-antice-de-lava-din-hawaii-sunt-pline-de-forme-de-viata-misterioase

Vezi si

Cea mai frumoasa floare

Această frumoasă floare a inimii care înflorește primăvara, crește bine într-un climat umed și răcoros …