Plante și flori care aduc ghinion în casă: Ce specii să eviți să ții în locuința ta

Plantele și florile pe care le alegem să le avem în casă pot avea un impact asupra energiei și atmosferei din locuință. În multe culturi și credințe, există convingerea că anumite plante aduc ghinion și necazuri în casă. Deși aceste credințe pot părea superstiții sau tradiții vechi, ele sunt încă foarte prezente în viața noastră de zi cu zi.

 Agave 

Agave  sunt plante cu creștere foarte rapidă, care sunt utilizate pe scară largă pentru decorarea grădinilor. Este de preferat să le ții în afara casei, fie pe terasă, fie pe balcon, sau în grădina dacă ai una. 

Cactus

Cactușii sunt plante foarte interesante, deoarece cresc lent și majoritatea nu ating o dimensiune foarte mare. Dar ei atrag energie negativă, deci este important să eviți să îi pui prin casă.

Hortensie

Hortensiile sunt arbuști acidofili (adică au nevoie de un substrat și apă de irigare cu un pH scăzut, între 4 și 6, astfel încât să poată crește bine), care conform Feng Shui reprezintă singurătatea. Prin urmare, nu este indicat să îl ai în casă.

Coronița lui  Hristos

Deoarece acest tip de plantă are spini destul de ascuțiți, există diferite credințe despre aceasta. Principala convingere este că ea crește starea nervilor și tensiunilor în casă. Aceeași credință spune că, dacă le așezi în exterior, acestea vor servi ca o amuletă care ajută la protejarea casei de toate vibrațiile proaste care vin din exterior.

Plante cățărătoare

Plantele cățărătoare sunt cele care sunt de obicei utilizate în zonele exterioare. Dacă ai o viță-de-vie sau o iederă în interior, ar trebui să le tai în timp ce cresc, astfel încât să nu acopere complet suprafețele. În cazul în care devin prea mari, nu vor permite energiilor pozitive să curgă bine în casă. Prin urmare, cea mai bună decizie pe care o putem lua conform Feng Shui este să punem acest tip de plante în grădină.

Bumbac 

 Bumbac nu e deloc bine să ții aceste plante în casă. Deși pot fi elemente de decor drăguțe și folosite ca materiale decorative, nu sunt ideale pentru a sta în casă. Ele adună praf și se spune că reprezintă ghinionul și sărăcia. Cel mai bine este să ții bumbacul afară. 

Monstera

Monstera poate crește până la dimensiuni impresionante și reprezintă un izvor nesecat de oxigen. Nu e de mirare că poate fi întâlnită nu numai în grădini publice, ci și în casele multora dintre noi. Dar pe cât e de frumoasă, pe atât e de periculoasă. Monstera este o plantă toxică și care atrage energia negativă, care se hrănește cu energie vitală și care aduce nenorocirea în casă.

Garoafe 

Garoafele sunt văzute ca florile pe care le ducem morților. Legendele spun că aceste flori nu ar trebui să fie ținute în casă. În plus, cele mai ghinioniste ar fi garoafele roșii, așa că îndreaptă-te spre alte culori sau spre alte flori asemănătoare. 

Cale 

Calele au seva care conține oxalat de calciu, o substanță foarte periculoasă, care poate fi fatală dacă este consumată.  În plus, calele sunt aducătoare de necazuri, mai ales că sunt considerate plantele mortului. Ele se duc la înmormântări și se folosesc în aranjamente funerare. 

 Leandru 

Nu ține niciodată leandru în casă, mai ales pentru că este toxic. Frunzele și florile nu trebuie să fie atinse pentru că pot provoca probleme grave și chiar moartea. Se spune că leandrul aduce ghinion dacă este ținut în casă.

Vezi si

Ce au căutat românii pe Internet în 2023?

În 2023, românii care au navigat pe Internet au realizat căutări variate de cuvinte cheie, …

Comments are closed.