Primăria Municipiului Vaslui efectuează tratament aerian împotriva țânțarilor

Primăria Municipiului Vaslui, prin operatorul SC Goscom Vaslui SA, anunță continuarea lucrărilor de combatere a țânțarilor în zonă.

Astfel, joi, 13 iulie 2023, se va efectua tratamentul de dezinsecție aeriană între orele 05.00 – 08.00, pe întreaga rază a Unității Administrativ-Teritoriale Municipiul Vaslui. Această acțiune va fi realizată prin pulverizarea din elicopter a soluției de insecticid SOLFAC TRIO EC 140 NF, un produs avizat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, având numărul de aviz 5645BIO/18/12.24.

SC GOSCOM VASLUI SA, operatorul responsabil cu aceste lucrări, desfășoară activitatea în baza Autorizației Sanitar-Veterinare nr. 111 din 25.07.2012. Cu toate acestea, în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea dezinsecției în data stabilită, perioada de efectuare a acestei acțiuni va fi reprogramată.

Autoritățile locale doresc să atragă atenția crescătorilor de albine și pasionaților de sericicultură din municipiul Vaslui și din localitățile învecinate (Gura Bustei, Bahnari, Moara Grecilor, Pușcași, Muntenii de Sus și Muntenii de Jos) asupra necesității de a lua măsuri de protejare. Insecticidul utilizat în cadrul dezinsecției poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase.

În cazul în care se intră în contact cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 140 NF, este important să se acorde prim ajutor corespunzător. În general, în caz de contact cu substanța, persoana afectată trebuie să iasă din zona periculoasă și să fie așezată și transportată într-o poziție laterală stabilă. Hainele contaminate trebuie îndepărtate imediat și depozitate în siguranță.

Dacă substanța este inhalată, persoana afectată trebuie să iasă în aer curat și să fie culcată și menținută la căldură. Este important să se anunțe imediat un medic sau spitalul de urgență. În cazul în care insecticidul intră în contact cu pielea, aceasta trebuie spălată imediat cu apă și săpun. Dacă simptomele persistă, este necesară consultarea unui medic.

În cazul în care substanța intră în contact cu ochii, aceștia trebuie clătiți imediat și din abundență cu apă, inclusiv sub pleoape, timp de cel puțin 15 minute. Dacă persoana afectată poartă lentile de contact, acestea trebuie scoase după primele 5 minute și clătite în continuare cu apă. Este important să se solicite asistență medicală dacă iritația crește și persistă.

În caz de ingerare accidentală a insecticidului, nu se recomandă inducerea stării de vomă. Gura trebuie clătită și trebuie anunțat imediat un medic sau spitalul de urgență.

Prin aceste măsuri de precauție și acordarea primului ajutor corespunzător, autoritățile locale și operatorul SC Goscom Vaslui SA își propun să asigure siguranța și sănătatea locuitorilor municipiului Vaslui și a zonelor învecinate în timpul desfășurării lucrărilor de combatere a țânțarilor.

Vezi si

Cei mai putini muncitori straini din tara lucreaza la Vaslui

In județul Vaslui lucrează în prezent cei mai puțini muncitori străini din țară, 449. Dacă …

Comments are closed.