miercuri, 27 octombrie , 2021

Plăteşti taxă dacă îţi părăseşti copilul!

Consiliul Judeţean Braşov a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, o dezbatere despre schimbarea legii adopţiilor, iar noua propunere de Proiect al legii adopţiilor va fi depusă în curând la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, la Senat, dar şi la Camera Deputaţilor.

Untitled-15_e6e553_1b5533f9a1

La întâlnire au participat atât reprezentanţi guvernamentali, cât şi ai ONG-urilor şi cu toţii au fost de acord că trebuie modificată Legea Adopţiilor. “După ce actuala lege a fost modificată de mai multe ori fără vreun rezultat benefic asupra copiilor, noi propunem abrogarea acesteia şi adoptarea unui act normativ clar, simplu şi care să ţină cont de interesul micuţilor. Acum, nu mai puţin de 15 dintre articolele actualei Legi a adopţiilor sunt neconstituţionale”, este de părere Azota Popescu, preşedinta fundaţiei Catharsis. Mai exact, prin acest proiect se doreşte acordarea în regim de urgenţă a tutelei unei rude sau unui apropiat în cazul unui minor părăsit de părinţi ori dacă aceştia pleacă la muncă în străinătate.

70.000 de minori sunt abandonaţi

De asemenea, se are în vedere faptul că mulţi copii orfani ajung pe drumuri după 18 ani, astfel că, potrivit noii legi, aceştia ar putea să mai rămână încă doi ani în centre, până îşi găsesc un loc de muncă şi o locuinţă. Mai mult, senatorul Sebastian Grapă (foto) a sugerat că părinţii care îşi părăsesc copiii ar trebui să plătească pentru fapta lor întrun fel sau altul. “Pe perioada în care minorii sunt instituţionalizaţi, până ce vor fi adoptaţi, părinţii vor trebui să plătească o sumă de bani sau să facă muncă în folosul comunităţii”, a declarat senatorul. În acest fel, politicianul speră că oamenii vor fi descurajaţi să conceapă mai mulţi copii pe care apoi să îi lase în grija statului. În prezent, în România sunt blocate adopţiile internaţionale, iar din cei aproximativ 70.000 de copii abandonaţi sau orfani, doar pentru 600 sunt căutate familii de adopţie, procedura fiind foarte greoaie.

Vezi si

Primăria Găgești, prima instituție din județ care calculează automat taxele locale online și le încasează prin portalul de e-Guvernare

Primăria Găgești oferă posibilitatea plății tuturor taxelor locale și a amenzilor de pe orice dispozitiv …