Polițist amator de sex cu minore

Grup de politisti

Un polițist din cadrul cabinetului șefului Poliției Județene Vaslui este cercetat disciplinar după ce procurorii de la Crimă Organizată au sesizat că agentul era printre clienții unui traficant de minore din Vaslui, una dintre fetele cu care ar fi întreținut relații sexuale având doar 13 ani.

Agentul de poliție Cătălin Florescu, din cadrul Serviciului Cabinet al Poliției Județene Vaslui, a intrat în atenția superiorilor săi o dată cu trimiterea în judecată la Tribunalul Vaslui a unui bărbat de 44 de ani pentru viol, pornografie infantilă, trafic de minori și lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit procurorilor vasluieni din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), proxenetul Adrian Filote i-ar fi plasat polițistului mai multe eleve cu care să întrețină contracost relații sexuale. De altfel, o fată a declarat anchetatorilor că a fost trimisă acasă la Florescu pentru a practica prostituția, în schimbul sumei de 70 de lei. În plus, una dintre clientele de care ar fi profitat agentul, susțin procurorii, ar fi avut vârsta de 13 ani.

“În acest caz, s-au demarat verificări pentru a se stabili abaterile disciplinare comise de polițist. În funcție de rezultatul acestora, se va declanșa sau nu procedura de cercetare prealabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela ștraub.

Procurorii DIICOT susțin că polițistul Cătălin Florescu, în calitate de martor în dosarul de trafic de minore, ar fi recunoscut că a întreținut relații sexuale cu clientele puse la dispoziție de Adrian Filote, însă a negat faptul că ar fi știut de activitatea infracțională a proxenetului.

Vasluianul de 44 de ani, aflat în arest preventiv, este acuzat de procurori că ar fi racolat și exploatat sexual cinci minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani. O parte dintre adolescente ar fi fost racolate din licee din Vaslui de un adolescent de 17 ani, cercetat în același dosar în stare de libertate. Anchetatorii mai arată în rechizitoriu că unele victime ar fi fost sechestrate de Adrian Filote și apoi violate.

Vezi si

Au început înscrierile la liceu

Elevii, împreună cu părinții și diriginții, trebuie să completeze, astazi, 12 iulie, dar și in …